Υπόθεση Novartis: Όταν ο διάκος υπερίσχυσε του πατριάρχη

Η απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας, να παραμείνουν σε καθεστώς προστασίας οι μάρτυρες που προσπάθησαν να σπιλώσουν πολιτικά πρόσωπα, ήταν κάτι που ψιθυριζόταν αλλά κανείς –έστω και με ελάχιστες νομικές γνώσεις– δεν ήθελε να πιστέψει ότι τελικά θα γινόταν πράξη.

Το πλήγμα για τη Δικαιοσύνη και κυρίως για τη Δημοκρατία είναι μεγάλο. Πρόσωπα αμφιβόλου ακεραιότητας, που έλαβαν παρανόμως τη δικαστική προστασία, και είχαν σκοπό να προσφέρουν τις «υπηρεσίες» τους στην προηγούμενη κυβέρνηση –αυξάνοντας συγχρόνως και τα έσοδά τους…– προσπάθησαν εκ του ασφαλούς να σπιλώσουν δέκα πολιτικά πρόσωπα που τίμησαν την ψήφο των πολιτών και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην Πατρίδα.

Και όλα αυτά με ένα αμφιβόλου στοιχειοθέτησης πόρισμα μιας αντεισαγγελέως Πρωτοδικών, η γνώμη της οποίας υπερίσχυσε(!!!) του πορίσματος ενός εισαγγελέως του Αρείου Πάγου…

Δηλαδή, ο διάκος υπερίσχυσε του πατριάρχη…

Στην προκειμένη περίπτωση, η Δικαιοσύνη δεν μίλησε. Η Δικαιοσύνη σιώπησε, ακολουθώντας το «παράδειγμα» του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος επέτρεψε επί σειρά μηνών να παραμείνουν στη θέση τους και να εξετάζουν την υπόθεση Novartis εισαγγελείς που βαρύνονται και διώκονται με το κακουργηματικής μορφής αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας για την ίδια υπόθεση.

Είναι πλέον σαφές ότι οι «προστάτες» των πρώην εισαγγελέων Διαφθοράς, που με μεγάλη επιτυχία υλοποίησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα το σχέδιο σπίλωσης των πολιτικών προσώπων, κινούνται σε σφαίρα υπεράνω των υπουργικών αρμοδιοτήτων…

Το μέγα ερώτημα που προκύπτει μετά την απόφαση αυτή, είναι ως πότε η κυβέρνηση θα επιτρέπει τον επί σειρά ετών «βιασμό» κατ’ εξακολούθηση της Δικαιοσύνης.

«Η ΑΠΟΨΗ».gr