Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί στην Ελλάδα;;; «Κατραπακιά» από το… Harvard

Ας απαντήσουν οι «ειδικοί» στην Ελλάδα…
Από χθες σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, αποφασίστηκε ο πρώτος υποχρεωτικός εμβολιασμός στην Ελλάδα, καθώς όσοι εργαζόμενοι δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 11 Ιουνίου θα αντικατασταθούν από άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την πορεία της πανδημίας μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, όπως διαβάσατε νωρίτερα, λέγοντας πως ότι από την αρχή έπρεπε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού να είναι υποχρεωτικό.

«Όλη η Ευρώπη θα έπρεπε να είναι πιο αποφασιστική στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού ευθύς εξαρχής. Η υποχρεωτικότητα δεν είναι κάτι καινοφανές. Οι εργαζόμενοι στις κουζίνες των εστιατορίων εδώ και χρόνια έχουν την υποχρέωση να είναι εμβολιασμένοι για ηπατίτιδα. Τα παιδιά στα σχολεία εδώ και χρόνια είναι υποχρεωμένα να είναι εμβολιασμένα για όλες τις παιδικές ασθένειες. Στην προκειμένη περίπτωση, από την αρχή υπάρχει μια διστακτικότητα. Έπρεπε από την αρχή ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό να είναι υποχρεωτικός».

Ωστόσο, ο καθηγητής του Harvard, Dr. Martin Kulldorff, επιδημιολόγος και βιοστατιστικός, μιλώντας προσφάτως στο αμερικανικό foxnews, ρωτήθηκε το εξής:

«Αν νόσησες, έχεις τα Τ-λεμφοκύτταρα ή τα αντισώματα. Υπάρχουν τεστ και για τα δύο… Αν νόσησες (με κορωνοϊό) δεν πρέπει να εμβολιαστείς. Αυτό λέτε απόψε;»

Με τον καθηγητή να απαντά: «Δεν χρειάζεσαι το εμβόλιο σ’ αυτήν την περίπτωση!!!!! Ίσως σε 5 ή 10 χρόνια από τώρα… Αλλά τώρα αμέσως δεν το χρειάζεσαι και είναι καλύτερα άλλοι άνθρωποι να εμβολιαστούν, οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων στην Ινδία ή τη Βραζιλία ή σε άλλες χώρες όπου πολλοί ηλικιωμένοι δεν έχουν εμβολιαστεί».

Έχει δίκιο ο κ. Kulldorff, του οποίου παλαιότερα είχε «κλειδωθεί» ο λογαριασμός στο Twitter για απόψεις του περί της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας;;;