Υπό το βλέμμα Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρου η Διακλαδική άσκηση στη Ρόδο

Την Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2021, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, παρακολούθησε την τελική φάση της Διακλαδικής ΤΑΜΣ «ΚΟΛΟΣΣΟΣ», στο Πεδίο Βολής-Ασκήσεων «ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ» στη Ρόδο, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησαν επίσης ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνιος Καμπουράκης, ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Ευστρατίου. Όπως δήλωσε ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Φλώρος σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Τα σενάρια της Διακλαδικής Άσκησης
Η ΤΑΜΣ «ΚΟΛΟΣΣΟΣ» είναι Διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων μεσαίας κλίμακας της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ», στην οποία συμμετείχαν οι οργανικές της Μονάδες, Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και Μαχητικά Αεροσκάφη. Οι ασκούμενες δυνάμεις εξασκήθηκαν στις αμυντικές επιχειρήσεις με εκτέλεση αντεπιθέσεων και στην εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος, ενώ πραγματοποιήθηκαν και βολές πυροβολικού, αρμάτων και όλμων σε συνδυασμό με πυρά από Επιθετικά Ελικόπτερα και από Μαχητικά Αεροσκάφη, με κατάδειξη από Ελεγκτές Τερματικής Καθοδήγησης (Joint Terminal Attack Controller – JTAC).

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Α/ΓΕΕΘΑ μετά το πέρας της Άσκησης, συνεχάρη τους συμμετέχοντες για την άρτια οργάνωση και την άριστη εκτέλεσή της, εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίηση του για το υψηλό επίπεδο του επαγγελματισμού και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του προσωπικού, την απόλυτη εξοικείωσή του με τα οπλικά συστήματα, καθώς και για το υψηλό ηθικό και την αφοσίωσή του στην εκτέλεση της αποστολής του.

Αναφερόμενος επίσης στην Άσκηση «ΚΟΛΟΣΣΟΣ» τόνισε το υψηλότατο επιχειρησιακό όφελος και τον ρόλο της ως προς την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας της τοπικής κοινωνίας και επεσήμανε ότι η αποτρεπτική ισχύς των ΕΔ διασφαλίζεται με τις καθημερινές ασκήσεις σε εθνικό επίπεδο, καθώς και με συνεκπαιδεύσεις και την οικοδόμηση συνεργειών με συμμάχους, φίλους και εταίρους σε διεθνές διμερές και πολυμερές επίπεδο, ενισχύοντας τον ρόλο της Χώρας μας ως ισχυρού παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πέραν αυτής.

Κατά την παραμονή του στη Ρόδο, ο Α/ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε επίσης το Στρατηγείο της 95 ΑΔΤΕ όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Σχηματισμού και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό του Επιτελείο του. Κατά τη διάρκεια της άσκησης και της επίσκεψης τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του COVID-19.

ΟΝ ALERT.GR