Βόμβα Πούτιν: Ανακοινώνει την καταχώρηση ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού- Εμβολιάστηκε η κόρη του

Προ ημερών ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας της Ρωσίας είχε κάνει γνωστό ότι στις 12 Αυγούστου η χώρα θα προχωρήσει στην έκδοση πιστοποιητικού καταχώρησης του πρώτου εμβολίου στον κόσμο κατά του κορωνοϊού.
Τώρα έρχεται και ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν κι αναφέρει ότι η Ρωσία γίνεται η πρώτη χώρα παγκοσμίως που καταχωρεί εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως αναφέρει το sputnik.

Το πρώτο εμβόλιο της Ρωσίας κατά του κορωνοϊού αναπτύχθηκε από κοινού από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια και το Υπουργείο Άμυνας. Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου και το σύνολο των 38 εθελοντών ανέπτυξε ανοσία.

Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρησε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως ανέφερε, έχει ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο να τον κρατά ενήμερο για το εμβόλιο, ενώ σημείωσε ότι γνωρίζει πως «λειτουργεί αποτελεσματικά» και «δημιουργεί σταθερή ανοσία».

Σύμφωνα με το RT, o Πούτιν ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για την ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου κατά του κορωνοϊού και το περιέγραψε ως «πολύ σημαντικό βήμα για τον κόσμο».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Ρώσος Πρόεδρος, η κόρη του εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού:

«Πήρε μέρος στο πείραμα. Μετά τον πρώτο εμβολιασμό, είχε θερμοκρασία σώματος 38 βαθμών, ενώ την επόμενη ημέρα έπεσε στους 37, αυτό ήταν» περιέγραψε ο Πούτιν, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η μαζική παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19 θα ξεκινήσει σύντομα.