ΤΖΕΗΝ ΩΣΤΕΝ

28 Ιανουαρίου 1813 κυκλοφορεί το υπέροχο μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν – «Περηφάνεια και Προκατάληψη».

*Θα μπορούσα εύκολα να συγχωρήσω την περηφάνια του, αν δεν είχε συντρίψει τη δική μου!

*Η γυναικεία φαντασία τρέχει! Μπορεί να μεταπηδήσει από το θαυμασμό στην αγάπη και από εκεί σε σκέψεις γάμου, μέσα σε μια στιγμή!

*Δεν υπάρχει καμιά ευχαρίστηση σαν εκείνη που σου προσφέρουν τα βιβλία! Όλα τα άλλα σε κουράζουν! Όταν ζήσω σε δικό μου σπίτι, θα είμαι πραγματικά δυστυχισμένη εάν δεν έχω μια τέλεια βιβλιοθήκη.

*Υπάρχουν λίγοι άνθρωποι που αγαπώ και ακόμα λιγότεροι άνθρωποι που εκτιμώ. Όσο περισσότερο ανακαλύπτω τον κόσμο συνειδητοποιώ πόσο απογοητευμένη είμαι. Κάθε μέρα επιβεβαιώνεται η πεποίθησή μου ότι οι ανθρώπινοι χαρακτήρες είναι τελείως διαφορετικοί και υπάρχει πολλή μικρή σχετικότητα στις αξίες και τις αντιλήψεις.

*Η αυταρέσκεια και η υπερηφάνεια είναι διαφορετικά πράγματα παρόλο που πολλές φορές χρησιμοποιούνται ως συνώνυμες λέξεις. Κάποιος μπορεί να είναι υπερήφανος χωρίς να είναι αυτάρεσκος. Η υπερηφάνεια σχετίζεται περισσότερο με την ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, ενώ η αυταρέσκεια με την ιδέα που έχουν οι άλλοι για εμάς.

*Το πείσμα μου δεν υποτάσσεται σε καμία θέληση των άλλων. Το θάρρος μου πάντα θα ξεπετιέται σε κάθε προσπάθειά τους να με εκφοβίσουν.”

*Να σκέφτεσαι το παρελθόν ως μια ανάμνηση που σου προσφέρει ευχαρίστηση.

*Όλοι μας στέκουμε ανόητοι μπροστά στην αγάπη.

*Τίποτα δεν είναι πιο ύπουλο από τις εκφάνσεις της ταπεινότητας. Συνήθως αφορούν μια απρόσεκτη γνώμη ή ένα έμμεσο καύχημα.

«Περηφάνεια και Προκατάληψη» – Αποσπάσματα

Επιλογή – επιμέλεια
Fairy