ΤΖΕΗΜΣ ΝΤΗΝ!ΑΤΑΚΕΣ

“Να ονειρεύεσαι σαν να είναι να ζήσεις για πάντα, να ζεις σαν να είναι να πεθάνεις σήμερα”

“Αν ένας άνθρωπος μπορεί να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο, αν μπορεί να συνεχίσει να ζει αφού έχει πεθάνει, ίσως να ήταν σπουδαίος”

“Mόνο οι ευγενικοί άνθρωποι είναι στ’ αλήθεια πραγματικά δυνατοί”

“H ικανοποίηση έρχεται απλά και μόνο επειδή κάνεις κάτι, άσχετα με τα αποτελέσματα”

“Να οδηγείς πάντα με προσοχή. Η ζωή που θα σώσεις μπορεί να είναι η δική μου”

“Ζήσε γρήγορα, “φύγε” νωρίς και άφησε πίσω ένα όμορφο πτώμα”

“Η μόνη σπουδαιότητα για τον άνθρωπο είναι η αθανασία”

“Nα δοκιμάζεις την τύχη σου τουλάχιστον μια φορά τη μέρα, αλλιώς υπάρχει η πιθανότητα να γυρνάς από εδώ και από εκεί γεμάτος τύχη και να μην το ξέρεις καν”

“Να συγχωρείς γρήγορα, να φιλάς αργά, να αγαπάς πραγματικά, να γελάς ανεξέλεγκτα και να μην μετανιώνεις ποτέ για τίποτα… Mόνο έτσι θα είσαι ευτυχισμένος”

Ο αιώνιος επαναστάτης γεννήθηκε σαν σήμερα, 8 Φεβρουαρίου 1931. Στο πρόσωπό του, ο κινηματογράφος βρήκε έναν ακόμα ιδιότροπο, αλλά ταλαντούχο ηθοποιό.

Άλλοι λένε ότι στην πραγματικότητα δεν διέφερε από τον ρόλο που τον εκτίναξε στα ύψη, αυτόν του Cal στην ταινία του Elia Kazan, East of Eden. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι δεν είχε καμία σχέση με τους χαρακτήρες που έπαιξε.

“Έφυγε” πριν προλάβει να δει τις ταινίες του στη μεγάλη οθόνη, ενώ παραμένει ο μόνος ηθοποιός που προτάθηκε για Όσκαρ δυο φορές μετά θάνατον. 65 χρόνια μετά τον θάνατό του ο τάφος του στο Fairmount της Indiana γεμίζει ακόμα λουλούδια…