Τραγικό: Οι «άριστοι» της κυβέρνησης που κολλάνε COVID-19, θέλουν να υπερασπιστούν την δημόσια υγεία και τους πολίτες…

Και όμως, οι «άριστοι» της κυβέρνησης κολλάνε τον κορωνοιό όπως αποδεικνύεται από τα τελευταία κρούσματα Σκέρτσου-Τσιάρα αλλά και παλαιότερα άλλων υπουργών και βουλευτών της ΝΔ.

Παρόλο που έχουν επιβάλει σκληρό lockdown, παρόλο που συνεχίζουν να επιβάλλουν περιοριστικά μέτρα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ανεξαιρέτως, παρόλο που επιβάλλουν πρόστιμα σε όσους δεν εμβολιάζονται, τελικά και εκείνοι δεν τηρούν τα μέτρα και έτσι όπως φαίνεται κολλάνε και μεταδίδουν τον COVID 19.

Ήδη στο Μαξίμου αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ψάχνονται με αλλεπάλληλα τεστ για να δουν πόσοι τελικά νοσούν στο πρωθυπουργικό μέγαρο, διότι ο κ. Σκέρτσος κόλλησε την μετάλλαξη Omicron που είναι και η πιο μεταδοτική και στους εμβολιασμένους.

Έτοιμος να καταρρεύσει ο κρατικός μηχανισμός από τα πολλά κρούσματα…

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ποικιλοτρόπως ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί την δημόσια υγεία.

Η χώρα διατηρεί πρωτεία στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο ανάμεσα σε μεγάλες χώρες στους θανάτους ανά εκατ. πολιτών αλλά και στους νοσηλευμένους στις ΜΕΘ και εν τέλει σε αυτό δεν φταίνε μόνο τα μεγάλα ποσοστά των ανεμβολίαστων αλλά και η ψευδαίσθηση και η ελευθεριότητα που δόθηκε στους εμβολιασμένους μόλις ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους.

Εισήλθαν χωρίς μέτρα στην εστίαση και έτσι έγινε ακόμα μεγαλύτερη η διασπορά του κορωνοιού.

Η χώρα ξεπέρασε τους 21.000 θανάτους, θα φτάσει ίσως και στα 80.000 κρούσματα τη μέρα με την ακίνδυνη Omicron.

Ο κρατικός μηχανισμός θα υποστεί black out, ειδικά στους υγειονομικούς που θα αφήνουν ξεκρέμαστες τις ΜΕΘ, στην αστυνομία (1.700 κρούσματα σε 4 μέρες) και στο στενό δημόσιο τομέα…

Και η πρόβλεψη είναι ότι τα σχολεία μόλις θα ανοίξουν, θα κλείσουν σε χρόνο ρεκόρ είτε από κρούσματα σε μαθητές είτε σε καθηγητές…

Γιατί η κυβέρνηση δεν προάσπισε την δημόσια υγεία στο Σύνταγμα την Πρωτοχρονιά;

Αλλά δείτε τι έγινε και στο Σύνταγμα την Πρωτοχρονιά.

Ενώ είχαν απαγορευτεί οι δημόσιες εκδηλώσεις, η Αστυνομία άφησε ανεξέλεγκτο το κέντρο της Αθήνας και την πλατεία Συντάγματος – το πιο κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας- σε πακιστανούς και λοιπούς μουσουλμάνους χωρίς μάσκες να συνωστίζονται και να γιορτάζουν.

Ενώ ο έλληνας πολίτης, ειδικά ο εμβολιασμένος που ακολούθησε ότι του είπε η κυβέρνηση, ήταν αναγκασμένος να κλειστεί σπίτι του, τα μαγαζιά διασκέδασης να κλείσουν, τα εστιατόρια να ακυρώσουν τόσες κρατήσεις για να μην φάνε πρόστιμα.
Και αντί να σπεύσουν οι δυνάμεις της Αστυνομίας να διαλύσουν την υγειονομική βόμβα στο Σύνταγμα, οι κλούβες των ΜΑΤ είχαν ανέβει στον Λυκαβηττό να φυλάνε μία συναυλία χωρίς θεατές.

Είναι κωμικοτραγικό αλλά και επικίνδυνο. Η κυβέρνηση και εκεί δεν υπερασπίστηκε την δημόσια υγεία.

Ότι προσφέρεται δωρεάν στην Ευρώπη, στην Ελλάδα ή είναι χρονοβόρο ή πολύ ακριβό…

H κυβέρνηση επαίρεται ότι είναι στις πρώτες θέσεις στο testing της πανδημίας αλλά η αλήθεια είναι ότι και πριν και μετά την διατίμηση των 47 ευρώ που επέβαλε το αρμόδιο υπουργείο, τα pcr test είναι πολύ ακριβά.

Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης τα pcr και τα rapid test είναι δωρεάν, ειδικά για τους εμβολιασμένους ενώ εδώ είτε είσαι εμβολιασμένος είτε ανεμβολίαστους πρέπει να τα πληρώνεις.

Υπάρχουν κάποια σημεία να τα κάνεις δωρεάν αλλά θα πρέπει να περιμένεις ώρες και δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού που υπονομεύουν την δημόσια υγεία.

Η διατίμηση ήρθε αργά – Η αισχροκέρδεια βρήκε τα παραθυράκια της

Η διατίμηση στα pcr και στα rapid test ήρθε αργά ενώ κάποιοι είχαν προλάβει να χρεώνουν το μοριακό τεστ ακόμα και 80 ευρώ.
Το ίδιο και στα rapid test. Έφτασε ακόμα και τα 20 ευρώ ενώ κλινικές που διατηρούν εταιρείες και στην Κύπρο και την Ελλάδα χρεώνουν το pcr 25 ενώ στην Ελλάδα 50…

Το ίδιο σκηνικό και στις μάσκες. Ξαφνικά στήθηκαν εταιρίες από το πουθενά για να παρέχουν μάσκες στο κόσμο με ακριβό αντίτιμο, ενώ οι μάσκες ΚΝ95 έφτασαν σε απίστευτα ποσά.
Εκεί γιατί δεν έβαλε διατίμηση το Υπουργείο Ανάπτυξης αλλά μόνο εκ των υστέρων πρόστιμα;

PCR εξπρές με διπλή ταρίφα – Ποιος θα τους ελέγξει;

Επίσης διαγνωστικά κέντρα και κλινικές που κάνουν μοριακά τεστ χρεώνουν πλέον 47 ευρώ το τεστ αλλά τα αποτελέσματα τα δίνουν μετά από 1,5 μέρα.
Αλλά σου λένε ότι με άλλα 47 ευρώ, μπορείς να έχεις τα αποτελέσματα την ίδια μέρα.
Είναι τα λεγόμενα pcr test express τα οποία χρεώνονται με διπλή τιμή και αφορούν όσους θέλουν να φύγουν κάποιο ταξίδι.
Εκεί δεν πρέπει να επέμβει το Υπουργείο Ανάπτυξης;
Εν τέλει, το testing που επαίρεται η κυβέρνηση κόστισε και κοστίζει στην τσέπη του Έλληνα πολίτη και πιέζει όπως η ακρίβεια και το ρεύμα το εισόδημά του, είτε είναι εμβολιασμένος είτε ανεμβολίαστος…

Είτε νοσήσεις, είτε όχι το COVID PASS παραμένει ενεργοποιημένο – Η πηγή του μεγάλου φορτίου και της ακραίας διαποράς του covid 19

Αλλά και στο ζήτημα του πιστοποιητικού εμβολιασμού, υπάρχει μεγάλη τρύπα.
Καταρχάς, όταν είχες πιστοποιητικό, covid pass, ακόμη και εάν νοσήσεις εξακολουθεί να είναι ενεργοποιημένο.
Για ποια καινοτομία μιλάμε, όταν ενώ έχεις νοσήσει ως βεβαιωμένο κρούσμα να μην μπορεί η Πολιτεία να σου το απενεργοποιήσει για λόγους δημόσιας υγείας το πάσο;
Οι εμβολιασμένοι με το πιστοποιητικό εμβολιασμού έμπαιναν παντού είτε είχαν νοσήσει πάλι είτε όχι.
Άρα η Πολιτεία δεν προστάτεψε όπως έπρεπε την δημόσια υγεία και πάσαρε απλά μία εφαρμογή για να δείξει ότι εκσυγχρονίζει το κράτος και τις υπηρεσίες του.

Πηγή: bankingnews.gr

Τα ταξίδια του Πρωθυπουργού για τα Φώτα ανακοινώθηκαν χθες, δίνοντας και στον τελευταίο Έλληνα να καταλάβει ότι οι περιορισμοί λόγω Covid αφορούν μόνον τους κοινούς θνητούς και όχι τους κατοικοεδρεύοντες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρά, λοιπόν, το γεγονός ότι στο Mέγαρο Mαξίμου υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού, παρότι ο Άκης Σκέρτσος τις προηγούμενες ημέρες συμμετείχε σε συσκέψεις και γενικώς… κυκλοφορούσε εντός του στρατηγείου της κυβέρνησης λίγες μόνον ώρες πριν διαγνωστεί θετικός με rapid test, δε φαίνεται ότι ιδρώνει κανένα αυτί.

Τα πρωτόκολλα, τα οποία εδώ και δύο χρόνια ορίζουν τις ζωές των απλών πολιτών, που αποκόπτουν για μακρά χρονικά διαστήματα οικογένειες και απειλούν μέχρι και την ψυχική υγεία του πληθυσμού, είναι για τους Μαξιμιώτες κουρελόχαρτα με μηδενική σημασία. Τα δε περί… συναγερμού στο Μέγαρο Μαξίμου και οι διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι θα κάνουν «ό,τι τους πει ο ΕΟΔΥ» είναι σαφές ότι είναι στάχτη στα μάτια.

Την ίδια στιγμή που πρωθυπουργοί και κυβερνητικά στελέχη άλλων χωρών έχουν αναγκαστεί μέχρι και να οδηγηθούν σε παραίτηση λόγω προκλητικών συμπεριφορών τους, που αποδείκνυαν ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να εφαρμόσουν οι ίδιοι όσα με ευκολία επέβαλλαν στους πολίτες τους, στη χώρα μας δεν κουνιέται φύλλο και οι περιοδείες αλλά και οι «αποδράσεις» συνεχίζονται κανονικότατα.

Δεν πρόκειται, όμως, απλά περί έλλειψης ενσυναίσθησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ή των στενών του συνεργατών, που θα μπορούσε κάποιος να αποδώσει σε στοιχεία του χαρακτήρα τους. Είναι κάτι πολύ χειρότερο, είναι η εξουσιαστική αλαζονεία, που αναδύεται εν μέσω έκτακτων συνθηκών λόγω ακριβώς του γυάλινου τοίχου ο οποίος διαχωρίζει τους παροικούντες το Μαξίμου από τους απλούς πολίτες. Ένας τοίχος ο οποίος δεν αφήνει απέξω μόνον πρωτόκολλα, περιορισμούς και όλα τα υπόλοιπα σχετιζόμενα με την πανδημία, αλλά και όλα τα προβλήματα τα οποία οι πολίτες αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Το δε γεγονός ότι υπάρχει αυτή η αίσθηση ασφάλειας οφείλεται στην εμπεδωμένη πίστη πως ό,τι και να γίνει έχουν τη μιντιακή δυνατότητα να το καλύψουν.

Πηγή: newsbreak.gr