Τούρκοι προς Ελλάδα: Έχουμε από τους ισχυρότερους στρατούς – Απάντηση «ΦΩΤΙΑ» από το Πυροβολικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεβαίνουν οι τόνοι και είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού…
Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εκείνη αυξάνει την ένταση με την Τουρκία με τις δηλώσεις της, ενώ απαντώντας στον υπουργό Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο, του συνέστησε να μην κάνει τέτοια αστεία περί στρατιωτικής σύγκρουση, καθότι, σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία διαθέτει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο.

«Ο Έλληνας υπουργός είπε είμαστε έτοιμοι για πόλεμο. Μόνο αυτό θα του πω: ‘Τέτοιου είδους άσχημα αστεία μην κάνετε’. Τέτοιου είδους άσχημα αστεία, σας χαρακτηρίζουν. Άλλωστε κανείς δεν τα λαμβάνει σοβαρά υπόψη», είπε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της γείτονας.

«Με τέτοια άσχημα αστεία δείχνετε ότι δεν διαθέτετε το απαραίτητο επίπεδο νοημοσύνης. Οι δηλώσεις που γίνονται από την Ελλάδα αυξάνουν συνεχώς την ένταση. Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας δήλωσε ότι είναι έτοιμοι για πόλεμο με την Τουρκία. Η Τουρκία δεν είναι κράτος φυλάρχων, είναι κράτος δικαίου. Προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η προστασία των δικαιωμάτων της μέσω του δικαίου», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ, εξαίροντας μάλιστα απέναντι στην Ελλάδα την στρατιωτική ισχύ της Τουρκίας.

«Όλοι γνωρίζουν ότι ο τουρκικός στρατός είναι ένας από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο και ότι είναι αναμφισβήτητη η ισχύς και η αποφασιστικότητά του».

Την απάντηση έδωσε το ΓΕΣ μέσα από ένα σύντομο βίντεο από τις Βολές Πυροβολικού Μάχης στο ΠΒ Πετρωτών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης εκτελέσθηκαν Βολές Πυροβολικού Μάχης στο Πεδίο Βολής Πετρωτών, με την συμμετοχή προσωπικού και οπλικών συστημάτων από Μονάδες της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «Θράκη») και της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»).

Η μεγάλη έκπληξη, όμως, ήταν η παρουσία και των εκτοξευτών MLRS που προχώρησαν σε εκτόξευση πυραύλου.

Πρόκειται για το φόβητρο της τουρκικής αεράμυνας, αφού με καθοδηγούμενους πυραύλους μακράς ακτίνας ATACMS (Army Tactical Missile System) η εμβέλειά του φτάνει τα 165 χλμ.