ΤΟ ΣΑΦΑΡΙ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για ορθή χρήση της μάσκας στον δρόμο μετά τη χαλάρωση του lockdown και ενώ επικρατεί ανησυχία στην κυβέρνηση ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα υπάρχει κίνδυνος για αναζωπύρωση της πανδημίας.

Σύμφωνα με το Mega, από αύριο θα έχουμε μπαράζ ελέγχων τόσο στους δρόμους για τις μάσκες όσο και για το αν τηρούνται τα μέτρα στην εστίαση. Μάλιστα το πρόστιμο για τη μη σωστή χρήση μάσκας συνεχίζει να είναι 300 ευρώ.

Η μάσκα συνεχίζει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπως και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυστηροί έλεγχοι θα γίνονται και σε ΙΧ, με τους αριθμούς των επιβατών να παραμένουν οι ίδιοι.

Στα ΙΧ επιτρέπονται τέσσερα άτομα με υποχρεωτική μάσκα όταν δεν είναι οικογένεια και 2 άτομα στα ταξί.

Εντατικοί θα είναι και οι έλεγχοι στην εστίαση, καθώς οι κανόνες με τους οποίους πρέπει να λειτουργεί είναι συγκεκριμένοι. Οι πελάτες γίνονται δεκτοί μόνο σε εξωτερικούς χώρους και πρέπει να είναι καθήμενοι και όχι όρθιοι.

Οι αποστάσεις στα τραπέζια πρέπει να είναι από 0,70 έως 1,70 εκ. / 6 άτομα, ενώ αν κάποιος θέλει να σηκωθεί από το τραπέζι θα πρέπει να φοράει τη μάσκα του.