ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ!

Για τους παθολογικούς ψεύτες θα αποτελεί πάντα το μέρος όπου φωλιάζουν οι ανασφάλειες τους.

Ένα μέρος το οποίο θυμίζει τεχνητό παράδεισο και το οποίο έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι, ώστε να δικαιολογούν κάθε τους ψεύτικη πράξη επειδή φοβούνται να αντιμετωπίσουν την αλήθεια και να προσπαθήσουν σκληρά να φτάσουν σ΄ αυτήν.

Την αλήθεια που λέει ότι είσαι υποχρεωμένος να εξελίσσεσαι και να εξαλείφεις τα μειονεκτήματα σου προσπαθώντας σκληρά αντί να πληγώνεις του γύρω, αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό με τα ψέματα σου.

Αν δεν υπήρχε η λέξη ψέμα και δεν γνωρίζαμε τη σημασία της, δεν θα ξέραμε τι είναι αληθινό, άρα δεν θα είμασταν ικανοί να εκτιμήσουμε την βαρύτητα της. Ή να μπούμε στη διαδικασία να ξεχωρίσουμε το κίβδηλο από το γνήσιο, όπως πολύ σωστά έχουν διαπιστώσει μέσα από τα διάφορα αποφθέγματα για το ψέμα άνθρωποι του πνεύματος.

Όλοι μισούμε το ψέμα. Κανένας δεν θέλει να εξαπατάται, ούτε να διαπιστώνει ότι έπεσε θύμα μιας πλεκτάνης. Όπως και όλοι έχουμε πει ψέματα, έστω και για μια φορά στη ζωή μας και όποιος το αρνηθεί αυτό… είναι ψεύτης!

Ωστόσο δεν μπορείς να κατηγορήσεις έναν ολόκληρο πλανήτη ότι αποτελείται μόνο από ψεύτες. Όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται, είναι πραγματικότητα: Κάνεις δεν είναι τέλειος. Συμπερασματικά, στην συγκεκριμένη περίπτωση επιλέγουμε να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους των οποίων τα ψέματα είναι όσο το δυνατόν λιγότερα και ανεπαίσθητα.

Άλλη βαρύτητα έχει το ψέμα «Αγάπη μου θα κάτσω μέχρι αργά στην εταιρεία γιατί πρέπει να κλείσουμε το πρότζεκτ» και αντ’ αυτού να πας στο σπίτι του κολλητού σου να δεις Μουντιάλ και άλλη βαρύτητα το «Αγάπη μου θα κάτσω μέχρι αργά στην εταιρεία γιατί πρέπει να κλείσουμε το πρότζεκτ» και στην πραγματικότητα να δεις την παράνομη ερωμένη σου.

Μακάρι ο κόσμος μας να ήταν αγγελικά πλασμένος, ώστε να είχε εξαλειφθεί κάθε υποψία ψέματος, απάτης ή καχυποψίας.

«Η τιμωρία για έναν ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει τον εαυτό του».

Μπέρνταντ Σω

«Το αντίθετο της αγάπης είναι το ψέμα».
Σ. Ντοβλάτοφ

«Το μεγαλύτερο γνώρισμα της αλήθειας είναι η απλότητα και η σαφήνεια. Το ψέμα πάντα είναι περίπλοκο, πολύλογο και έχει εξεζητημένο ύφος».

Λέων Τολστόι

«Η μισή αλήθεια συνήθως είναι ένα σπουδαίο ψέμα».

Μπέντζαμιν Φράνκλιν

«Κανείς δεν μπορεί να πεις ψέματα, όταν κοιτάει τον άλλο στα μάτια».

Πάολο Κοέλιο

«Ένα ψέμα που λέγεται συνέχεια, στο τέλος γίνεται αλήθεια».

Βλαντίμιρ Λένιν

«Υπάρχουν δύο άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο που θα πρέπει να λες ψέματα: Ο αστυνομικός και το κορίτσι σου».

«Η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε την αλήθεια».

Πάμπλο Πικάσο

«Δεν μπορείς να ζήσεις σε ένα ψέμα. Πρέπει πάντα να ακολουθείς την καρδιά σου».

Πολ Γουέλερ

ΠΗΓΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ