Το Ελληνικό CSI είναι ΕΔΩ! Απότομες εξελίξεις στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Yποθέσεις τρομοκρατίας, απαγωγών και δολοφονιών που έχουν μείνει έως τώρα άλυτες.

Όλες αυτές μπήκαν στην απόψυξη του «ελληνικού CSI»!!!

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η διοικητής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Πηνελόπη Μηνιάτη ανέφερε ότι από την ψηφιοποίηση εξιχνιάστηκαν περίπου 25 κακουργηματικές πράξεις το 2019, ενώ πλημμεληματικές γύρω στις 150.

Όπως αναφέρεται, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ψηφιοποιείται όλη η «χαρτούρα» αποτυπωμάτων των αστυνομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να εξιχνιάζονται υποθέσεις ακόμα και 18 χρόνια μετά. Συγκεκριμένα, η αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρθηκε σε μια υπόθεση που εξιχνιάστηκε λόγω της ψηφιοποίησης. Πρόκειται για ανθρωποκτονία του 2002. Ο δράστης είχε φάκελο το 2003 για άλλον λόγο, όχι για την ανθρωποκτονία, ψηφιοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2020 και διαλευκάνθηκε μια ανθρωποκτονία του 2002.

Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ τονίζει πως το σκάνερ έχει πλέον αντικαταστήσει το μελάνι. Τα αποτυπώματα των δραστών λαμβάνονται πια ψηφιακά.

Από 64 σταθμούς εισαγωγής δεδομένων, σε 104 σημεία εισόδου στη χώρα, από την ψηφιοποίηση έχει δημιουργηθεί τράπεζα δεδομένων με 1,6 εκατ. αποτυπώματα. Τα ψηφιακά μηχανήματα καταχώρισης αποτυπωμάτων έχουν και δυνατότητα λήψης πλαϊνού αποτυπώματος χεριού για την περίπτωση που ο δράστης δεν έχει ακουμπήσει με τα δάχτυλα. Μάλιστα, το 2021 πολλοί αστυνομικοί που περιπολούν σε δρόμους της Αθήνας θα έχουν δυνατότητα καταχώρισης αποτυπωμάτων σε κινητό τηλέφωνο.

Πως θα χρησιμοποιούνται άραγε όλα αυτά σε περίπτωση που η εξουσία στην Ελλάδα πέσει σε… ύποπτα χέρια;

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ