Θάνος Μικρούτσικος: Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος συνθέτης

Θάνος Μικρούτσικος: Ο διάσημος συνθέτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό -και όχι μόνο- κόσμο.

Θάνος Μικρούτσικος:

Μια τεράστια απώλεια θρηνεί από σήμερα (28/12) το ελληνικό τραγούδι, καθώς ο Θάνος Μικρούτσικος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο γνωστός συνθέτης υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, συνεπεία του χρόνιου προβλήματος που αντιμετώπιζε, και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Metropolitan, όπου και νοσηλευόταν εδώ και αρκετό καιρό, δίνοντας «μάχη» με τον καρκίνο.

Ο Θάνος Μικρούτσικος αποτέλεσε μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της μουσικής και συνεργάστηκε με κορυφαία ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του.

Στο τελευταίο του δημόσιο μήνυμα στο Facebook είχε γράφει τα εξής συγκινητικά λόγια: «Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα. Για τον Θ.Μ. Για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες»…

«Ενάμιση μήνα τώρα βρίσκομαι σ’ ένα δωμάτιο του νοσοκομείου παλεύοντας μ’ ένα ανόητο πυρετό που επιμένει» είχε γράψει σε παλαιότερη ανάρτησή του στο Facebook την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου ο αγαπημένος καλλιτέχνης, δίνοντας το στίγμα του αγώνα του για την υγεία του. «Ποτέ δεν κρύφτηκα. Μηνύματα έρχονται από πολλούς φίλους που ρωτάνε για την κατάσταση της υγείας μου» έγραψε στην ίδια ανάρτηση. «Σας γράφω σήμερα γιατί αισθάνομαι πιο δυνατός κι είμαι σίγουρος ότι θα σας συναντήσω σύντομα. “Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος.

Το να μην παραδίνεσαι, αυτό είναι” που λέει και ο αγαπημένος μου Χικμέτ» είχε ολοκληρώσει το μήνυμά του ο Θάνος Μικρούτσικος.