Θα ξεσκεπαστούν και θα πάνε φυλακή οι συνεργάτες των Κινέζων. Σχεδίαζαν νέους κορωνοϊούς από το 2018

Ένας συνεργάτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος εξέτασε μια αίτηση επιχορήγησης έρευνας για τον κοροναϊό που αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα, επιβεβαίωσε ότι η γλώσσα των εγγράφων υποδηλώνει ότι Αμερικανοί και Κινέζοι επιστήμονες σχεδίαζαν να συνεργαστούν για τη δημιουργία ενός νέου κορωνοϊού που δεν υπάρχει στη φύση.

Η πρόταση επιχορήγησης, που περιήλθε στην κατοχή της ομάδας ανάλυσης DRASTIC τον περασμένο μήνα, υποβλήθηκε στην Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας των ΗΠΑ (DARPA) το 2018 από την EcoHealth Alliance, μια αμερικανική ερευνητική μη κερδοσκοπική οργάνωση που σχεδίαζε να συνεργαστεί με Κινέζους επιστήμονες στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν για τη δημιουργία ενός νέου ιού χρησιμοποιώντας τη χρηματοδότηση.

“Θα συγκεντρώσουμε δεδομένα sequence/RNAseq από μια ομάδα στενά συνδεδεμένων στελεχών και θα συγκρίνουμε γονιδιώματα πλήρους μήκους, σαρώνοντας για μοναδικά SNPs που αντιπροσωπεύουν σφάλματα αλληλούχισης”, αναφέρεται στην αίτηση. “Τα υποψήφια γονιδιώματα συναίνεσης θα συντεθούν εμπορικά με τη χρήση καθιερωμένων τεχνικών και γονιδιωματικού μήκους RNA και ηλεκτρομόνωση για την ανάκτηση ανασυνδυασμένων ιών”.

Η πηγή του ΠΟΥ εξήγησε τη διαδικασία και πώς ο ολοκαίνουργιος ιός θα μπορούσε να εξακολουθεί να μοιάζει πολύ με τους φυσικούς ιούς από τους οποίους προέρχεται.

“Στη συνέχεια θα συνέθεταν το ιικό γονιδίωμα από την ακολουθία του υπολογιστή, δημιουργώντας έτσι ένα γονιδίωμα ιού που δεν υπήρχε στη φύση, αλλά μοιάζει φυσικό, καθώς είναι ο μέσος όρος των φυσικών ιών”, δήλωσε το άτομο. “Στη συνέχεια τοποθετούσαν αυτό το RNA σε ένα κύτταρο και ανακτούσαν τον ιό από αυτό. Έτσι δημιουργείται ένας ιός που δεν υπήρξε ποτέ στη φύση, με μια νέα “ραχοκοκαλιά” που δεν υπήρχε στη φύση αλλά μοιάζει πολύ, πολύ, καθώς είναι ο μέσος όρος των φυσικών ραχοκοκαλιών”.

Αν και η επιχορήγηση δεν εγκρίθηκε ποτέ, παρέχει περαιτέρω στοιχεία ότι Αμερικανοί και Κινέζοι επιστήμονες διερευνούσαν την έρευνα gain-of-function, κατά την οποία οι επιστήμονες χειρίζονται υπάρχοντες ιούς για να τους κάνουν πιο μεταδοτικούς ή/και επικίνδυνους. Άλλες προτάσεις επιχορηγήσεων της EcoHealth Alliance που περιήλθαν στην κατοχή του Intercept υποδηλώνουν επίσης ότι η ομάδα και οι Κινέζοι εταίροι της συμμετείχαν σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα gain-of-function.

Ο Δρ Anthony Fauci, ο οποίος ηγείται του Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων του NIH, έχει επανειλημμένα αρνηθεί σε καταθέσεις στο Κογκρέσο ότι οποιαδήποτε αμερικανική χρηματοδότηση πήγε στην έρευνα gain-of-function στο Ινστιτούτο Ιολογίας Wuhan.

Σε συνέντευξή της στην Telegraph, η ανώνυμη πηγή του ΠΟΥ πρότεινε ότι η τεχνητή εργαστηριακή μηχανική θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί δεν έχει ακόμη εντοπιστεί στη φύση ένα κοντινό ταίρι για τον Sars-CoV-2, παρά τις μαζικές κινεζικές και διεθνείς προσπάθειες για να γίνει ακριβώς αυτό.

“Αυτό σημαίνει ότι θα έπαιρναν διάφορες αλληλουχίες από παρόμοιους κορονοϊούς και θα δημιουργούσαν μια νέα αλληλουχία που θα ήταν ουσιαστικά ο μέσος όρος τους. Θα ήταν μια νέα αλληλουχία του ιού, όχι μια 100% ταύτιση με οτιδήποτε”, δήλωσε η επαφή του ΠΟΥ.

Ο πλησιέστερος ξάδελφος του Sars-CoV-2 που έχει βρεθεί στη φύση μέχρι στιγμής είναι ένα στέλεχος που ονομάζεται Banal-52, το οποίο μοιράζεται το 96,8% του γονιδιώματος. Ωστόσο, για να είναι ένας ιός ο άμεσος πρόγονος ενός άλλου, το γονιδίωμα θα πρέπει να έχει περίπου 99,98 τοις εκατό ταύτιση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Νωρίτερα φέτος αποκαλύφθηκε ότι το Ινστιτούτο Ιολογίας Γουχάν διέγραψε την κύρια βάση δεδομένων του με τα δείγματα και τις αλληλουχίες των ιών μήνες πριν από την έκρηξη της πανδημίας. Η κινεζική κυβέρνηση έχει αλληλουχήσει τα γονιδιώματα δεκάδων χιλιάδων ζώων που ζουν στο Γουχάν και γύρω από αυτό, αλλά δεν έχει ακόμη εντοπίσει τον ιό Sars-Cov-2 στη φύση, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη θεωρία της φυσικής μετάδοσης.

“Αν ο Sars-CoV-2 προέρχεται από μια τεχνητή αλληλουχία συναίνεσης που αποτελείται από γονιδιώματα με ομοιότητα μεταξύ τους πάνω από 95%… θα προέβλεπα ότι δεν θα βρούμε ποτέ μια πραγματικά καλή αντιστοιχία στη φύση και μόνο ένα σωρό κοντινές αντιστοιχίες σε διάφορα τμήματα της αλληλουχίας, που μέχρι στιγμής είναι αυτό που βλέπουμε”, δήλωσε η πηγή του ΠΟΥ.

“Το πρόβλημα είναι ότι όσοι αντιτίθενται στο σενάριο της διαρροής από το εργαστήριο θα λένε πάντα απλώς ότι πρέπει να πάρουμε περισσότερα δείγματα, και η απουσία αποδείξεων δεν είναι απόδειξη της απουσίας. Οι επιστήμονες συνολικά φοβούνται να συζητήσουν το θέμα της προέλευσης λόγω της πολιτικής κατάστασης. Αυτό αφήνει μια μικρή και ηχηρή μειοψηφία προκατειλημμένων επιστημόνων ελεύθερη να διαδίδει παραπληροφόρηση”, πρόσθεσε.

Πηγή: nationalreview.com