Τελετή απονομής αναμνηστικών στους αντιστράτηγους που αποστρατεύτηκαν το 2020

Μία λιτή τελετή, που λόγω της πανδημίας του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση τώρα, ήταν αυτή της απονομής αναμνηστικών προς τους αποστρατευθέντες κατά τις τελευταίες τακτικές και έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, του Στρατού Ξηράς στη συγκεκριμένη περίπτωση, του Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2020.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) στην πλατεία Ρηγίλλης, παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση αντιστοίχως. Τόσο οι προαναφερθέντες δύο Αρχηγοί, όσο και οι τέσσερις αποστρατευθέντες αντιστράτηγοι, ήταν μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ), και (οι αποστρατευθέντες) τερμάτισαν ευδοκίμως τη σταδιοδρομία τους κατά τις τακτικές κρίσεις του έτους 2020.

Πρόκειται για τους Αντιστρατήγους ε.α. Αντώνη Νομικό, Δημήτριο Μπονώρα, Κωνσταντίνο Μασούρα και Γεώργιο Δημητρακόπουλο, οι οποίοι παρουσία των υπολοίπων μελών του σημερινού ΑΣΣ παρέλαβαν από τους δύο Αρχηγούς, με τους οποίους συνεργάζονταν πέρσι στο ίδιο ΑΣΣ, την προσωπική πλακέτα του εκάστοτε Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, καθώς και την «μεγάλη» (επίσημη) πλακέτα με τον θυρεό του ΓΕΣ, καθώς και τις ευχαριστίες όλων για την 40ετή προσφορά τους στην Πατρίδα, στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο Στρατό Ξηράς ειδικότερα.

Προλαμβάνοντας τυχόν ερώτημα που μπορεί να διατυπωθεί από κάποιους που πιθανόν να μην γνωρίζουν, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Γεώργιος Καμπάς δεν προσεκλήθη και δεν παρέστη στην τελετή γιατί απλούστατα είναι…Στρατηγός (και όχι Αντιστράτηγος) και το πιο σημαντικό, έχει ήδη τιμηθεί την ημέρα της τελετής παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων του στον σημερινό Αρχηγό, που πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, οπότε και έλαβε από τον Αντιστράτηγο Λαλούση την ίδια πλακέτα με τον θυρεό του ΓΕΣ (και πολλά επιπρόσθετα δώρα ως εκ της θέσεώς του βεβαίως). Αυτά άλλωστε προβλέπονται από το ισχύον στρατιωτικό πρωτόκολλο.

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης
Ο Λ. Μπλαβέρης είναι δημοσιογράφος, με μακρά εμπειρία στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Άμυνας

laworder.gr