Συμμορίες αλλοδαπών μετατρέπουν την παραλία της Ν. Μάκρης σε πεδίο μαχών. Έντονη αντιπαράθεση Λιβαθινού/Τσίρκα

Εξόχως ανησυχητικό γεγονός αποτελεί καταγγελία κατοίκων για συμπλοκές στην παραλία της Ν. Μάκρης, ατόμων που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο ξενοδοχείο Marathon Beach Resort τις δύο τελευταίες ημέρες, με αποκορύφωση την άγρια συμπλοκή 8 οπλισμένων με μαχαίρια και σπασμένα μπουκάλια ατόμων χτες το βράδυ (Τετάρτη 29 Απριλίου).

Κατόπιν τούτων ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Μαραθώνα Σπύρος Λιβαθινός, καταγγέλλει «την απουσία της δημοτικής αρχής, γεγονός που δημιουργεί έντονη ανασφάλεια στους κατοίκους, ιδιαίτερα μετά από τα πρόσφατα συμβάντα» και «Απαιτεί απ’ τη δημοτική αρχή:

Να λάβει άμεσα μέτρα, τα οποία θα προστατεύουν την υγεία, την περιουσία και θα εξασφαλίζουν την ήρεμη και ασφαλή διαβίωση των δημοτών, ενεργοποιώντας τη δημοτική αστυνομία, που πρέπει επιτέλους να εκτελέσει τα καθήκοντα της στην περιοχή (περιπολίες, ελέγχους κ.τ.λ.)

Να εκδηλώσει άμεσα ενέργειες προς το αστυνομικό τμήμα Νέας Μάκρης, ώστε η παρουσία του να είναι εμφανής, προκειμένου ο δημότης να μπορεί να κυκλοφορεί με ασφάλεια.

Να ενημερώνει τους δημότες για τα σοβαρά θέματα, μέσω της ακριβοπληρωμένης ιστοσελίδας, της οποίας ο διαχειριστής, που αποτελεί προσωπική επιλογη του κ. Τσίρκα, κοστίζει χιλιάδες ευρώ το χρόνο στους δημότες.

Οι ενέργειες του δημάρχου θεωρούνται επιβεβλημένες» καταλήγει.

Στον αντίποδα η δημοτική αρχή Τσίρκα με ανακοίνωσή της σχετικά με τα επεισόδια στην παραλία της Νέας Μάκρης απαντά:

«Μετά τη σημερινή, Πέμπτη 30 Απριλίου 2020, έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, έδωσε εντολή για την άμεση υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου και θα συνεχίσει να εργάζεται εντατικά, ώστε να δοθεί οριστική λύση σε ένα μείζον ζήτημα, που έχει αρνητικές συνέπειες στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης, ενώ αυξάνει και το ήδη βεβαρυμμένο ψυχολογικό φορτίο των συμπολιτών μας. Για τον λόγο αυτό άλλωστε απευθύνθηκε στο αρμόδιο υπουργείο για τη μεταφορά της δομής φιλοξενίας από τον Δήμο μας.

Επίσης, η δημοτική αρχή Μαραθώνος, απευθύνθηκε, μέσω επιστολής, στα συναρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπιση των επαναλαμβανόμενων επεισοδίων, με πρόσφυγες-μετανάστες και αγνώστους, έμπροσθεν της δομής φιλοξενίας, στο ξενοδοχείο Marathon Beach Resort.

Επισημαίνουμε τους κινδύνους που εγκυμονεί η όλη κατάσταση για τη λειτουργία της πόλης και για την ομαλή επάνοδό μας με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Καλούμε τις αρμόδιες κρατικές αρχές να πράξουν τα αναγκαία για τη διασφάλιση της ζωής των συνανθρώπων μας και βέβαια, της προστασίας της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Καλούμε όλους να σταθούν σύμμαχοι στις προσπάθειές μας και να επιδείξουν την αναγκαία σύνεση και ψυχραιμία, μακριά από λαϊκιστικές κορώνες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

#Μένουμε Ασφαλείς!»