Συμεών Συγγουρίδης!!!

ΣΤΑΜΑΤΉΣΤΕ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ:

Σταματήστε επιτέλους να ψάχνετε και να βρίσκετε διάφορους ανθρώπους και να τους κάνετε υπόδειγμα, ανωτέρους, λατρεμένους, ήρωες και αυθεντίες.

Σταματήστε επιτέλους να ψάχνετε και να βρίσκετε διάφορους ανθρώπους και να τους αποκαλείτε αγίους, θεόπνευστους, απόστολους και κύρικες του λόγου του Θεού.

Σταματήστε επιτέλους να προσεγγίζετε πρόσωπα και συμπεριφορές, γεγονότα και καταστάσεις, με βάση τις πεποιθήσεις σας, καθώς οι πεποιθήσεις σας προέρχονται, κυρίως αν όχι αποκλειστικά, από τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

Δηλαδή αυτοί που τους ονομάζετε ανώτερους και αυθεντίες, αυτοί που τους ονομάζετε αγίους και θεόπνευστους ή θεόσταλτους, τους επέλεξαν οι πεποιθήσεις σας οι οποίες προέρχονται από τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

Επίσης, τα διάφορα γεγονότα και οι καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω σας και παραπέρα τα ερμηνεύετε με βάση τις πεποιθήσεις σας, οι οποίες προέρχονται, κυρίως αν όχι αποκλειστικά, από τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

Ακόμη και οι διαφορές ιδεαλιστικές σας θεωρήσεις θρησκευτικού, φιλοσοφικού, πολιτικού ή άλλου περιεχομένου δεν είναι κάτι άλλο από ΕΠΙΘΥΜΊΕΣ που σας οδηγούν να νομίζετε ότι πετύχατε το “αυθεντικό” το “ανώτερο” και το “τέλειο”, την ώρα που όλες αυτές οι έννοιες (αυθεντικό, ανώτερο, τέλειο κτλ) είναι έννοιες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, δηλαδή είναι εντελώς απροσδιόριστες έννοιες, ανύπαρκτες και εξωπραγματικές, που έχουν δημιουργηθεί από τις ανάγκες και τις επιθυμίες του καθενός.

Πρώτα από όλα διορθώστε τις πεποιθήσεις σας, γιατί οι πεποιθήσεις σας είναι διαμορφωμένες, κυρίως αν όχι αποκλειστικά, από τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, οι οποίες όπως ειναι γνωστό στον καθένα, ΔΕΝ έχουν διαμορφώσει και ΔΕΝ διαμορφώνουν την πραγματικότητα.

Πρώτα από όλα κάντε τις πεποιθήσεις σας να ταιριάζουν με όσα ορίζει η εξελικτική – νοητική διεργασία, που είναι και η διεργασία η οποία από πάντα διαμορφώνει την πραγματικότητα.

Βάλτε σε πρώτο πλάνο τα προφανή, αυτονόητα, αμετάβλητα στο χρόνο και το χώρο δεδομένα, προκειμένου να βελτιώσετε την αξιοπιστία των πεποιθήσεων σας και να προσεγγίζετε όλο και πιο αξιόπιστα όσα συμβαίνουν, δηλαδή να προσεγγίζετε όλο και πιο αξιόπιστα την εξελικτική – νοητική διεργασία η οποία διαμορφώνει από πάντα την πραγματικότητα, άρα και την ίδια την πραγματικότητα. Την εξελικτική – νοητική η οποία διαμορφώνει από πάντα την πραγματικότητα άρα και την ίδια την πραγματικότητα τα αντιλαμβανόμαστε μέσα από αυτά τα δεδομένα και ΌΧΙ μέσα από τις πεποιθήσεις μας οι οποίες προέρχονται ΚΥΡΊΩΣ από τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας.

Η προτεραιότητα ΔΕΝ είναι να κρίνετε με βάση τις πεποιθήσεις σας τα διάφορα πρόσωπα και τις συμπεριφορές τους ή τα διάφορα γεγονότα και τις καταστάσεις, καθώς οι πεποιθήσεις μας είναι προβληματικές, έχουν διαμορφωθεί από τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, οι οποίες ΔΕΝ συνθέτουν την πραγματικότητα.

Η προτεραιότητά είναι να διορθώσουμε ΠΡΏΤΑ τις πεποιθήσεις μας, να τις κάνουμε να ταιριάζουν ή, ορθότερα, να προσεγγίζουν προοδευτικά όσα ορίζουν τα προφανή, αυτονόητα, αμετάβλητα στο χρόνο και το χώρο δεδομένα, που είναι και τα δεδομένα μέσω των οποίων αντιλαμβανόμαστε τον τρόπο που διαμορφώνεται από πάντα η πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα ΔΕΝ είναι διαμορφωμένη από τις ανάγκες μας, από τις επιθυμίες μας και από τις πεποιθήσεις μας, που είναι προερχόμενες από τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, ούτε και από τις ιδεαλιστικές μας θεωρήσεις.

Εμείς πρέπει να προσαρμόσουμε τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις πεποιθήσεις μας σε όσα ορίζει η πραγματικότητα.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βλακεία από το να ζητάμε επίμονα επί 200 περίπου χιλιάδες χρόνια -από τότε που εμφανιστήκαμε στον πλανήτη Γη ως homo sapiens και μέχρι σήμερα- από την πραγματικότητα να ταιριάξει με τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις πεποιθήσεις μας.

Σταματήστε επιτέλους να συνεχίζετε να λειτουργείτε και να ζείτε με όλη αυτή την τεράστια ηλιθιότητα και με όλο αυτό τον εντελώς παρανοϊκό τρόπο που απαιτεί από την πραγματικότητα να ταιριάξει με τις διάφορες ετερόκλητες, αντιφατικές, ακόμα και εξωπραγματικές, ανάγκες, επιθυμίες, πεποιθήσεις και ιδεαλιστικές θεωρήσεις.