Σκάνδαλο με Μπιλ Γκέιτς: Είχε δεσμό με υπάλληλο της Microsoft – Είχε ξεκινήσει έρευνα από την εταιρεία

Για σχέση του δισεκατομμυριούχου Μπιλ Γκέιτς με υπάλληλο της εταιρείας κάνουν λόγο ξένα μέσα ενημέρωσης – Το 2019 έφτασε στα «χέρια» της Microsoft μία επιστολή που αποκάλυπτε το ειδύλλιο και άμεσα ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

Σύμφωνα με το Bloomberg η σχέση του ιδρυτή της εταιρείας με μία εργαζόμενη του είχε γίνει πριν από 20 χρόνια και στο πλαίσιο αυτό δόθηκε εντολή διερεύνησης της επιστολής, η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε καθώς ο Γκέιτς παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft.

«Η Microsoft παρέλαβε μια επιστολή στο δεύτερο μισό του 2019, στην οποία αναφερόταν ότι ο Μπιλ Γκέιτς είχε σχέση με εργαζόμενη της εταιρείας το 2000», δήλωσε εκπρόσωπος του τεχνολογικού κολοσσού. Μάλιστα, ανώτερα στελέχη φέρεται να χαρακτήρισαν την εν λόγω σχέση ως ακατάλληλη, ζητώντας την παραίτηση του δισεκατομμυριούχου.

Σημειώνεται πως το περιστατικό της εκ του σύνεγγυς «γνωριμίας» φαίνεται να επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του Μπιλ Γκέιτς, σημειώνοντας πως σημειώθηκε πριν από 20 χρόνια και τελείωσε φιλικά». Ωστόσο ο ίδιος τόνισε πώς δεν ήταν αυτό η αφορμή της παραίτησής του από την αμερικανική εταιρεία.

«Ο κ. Γκέιτς είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να περάσει περισσότερο χρόνο στις φιλανθρωπικές δράσεις», πρόσθεσε ο εκπρόσωπός του.

Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες το ζεύγος Γκέιτς ανακοίνωσε το διαζύγιό του έπειτα από 27 χρόνια γάμου. Οι λόγοι δεν έχουν γίνει γνωστοί αλλά πηγή από το περιβάλλον τους ανέφερε στο περιοδικό People ότι ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς ήθελαν να περιμένουν μέχρι να ενηλικιωθεί η μικρότερη κόρη τους και στη συνέχεια να ανακοινώσουν το διαζύγιο.