ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ!Δολοφονείται έξω από την οικία του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου στην Κηφισιά, ο ειδικός φρουρός Χαράλαμπος Αμανατίδης

Γεννημένος το 1972 στην Ημαθία, ο ειδικός φρουρός Χαράλαμπος Αμανατίδης υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς. Ήταν και 03:17 τα ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου 2004 όταν -σε ηλικία 32 ετών- έπεσε νεκρός από τα πυρά αγνώστων τρομοκρατών, έξω από την οικεία της οδού Καρπάθου 47Α στην Κηφισιά.

Στο σώμα του βρέθηκαν 3 βολίδες από πιστόλι των 9mm και άλλες δύο βολίδες από 38άρι περίστροφο, ενώ στον χώρο της δολοφονίας βρέθηκαν ένας ακόμα κάλυκας των 9mm, μια βολίδα των 9mm και τρεις ακόμη βολίδες περιστρόφου 38 SPECIAL/357 MAGNUM. Κανένα από τα όπλα χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία δεν ταυτοποιήθηκε με άλλη τρομοκρατική ή ποινική ενέργεια.

Ο ειδικός φρουρός της ΕΛ.ΑΣ. είχε μαζί του ένα υποπολυβόλο MP-5 και ένα πιστόλι Beretta, όμως δεν πρόλαβε να ανταποδώσει τα πυρά παρότι είχε τραβήξει το πιστόλι του. Φεύγοντας οι δράστες άρπαξαν και το υποπολυβόλο. Από τη νεκροψία – νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι ο Χαράλαμπος Αμανατίδης χτυπήθηκε στο κεφάλι, στον θώρακα, στους πνεύμονες, υπέστη ρήξη ήπατος ως εξ επιδράσεως βολίδος, ενώ έφερε 5 διαμπερή και 4 τυφλά τραύματα.

Παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εστίασαν τις έρευνες σε διάφορους υπόπτους, παρά το ότι βρέθηκαν δακτυλικά και παλαμικά αποτυπώματα σε κάλυκες, οι δράστες δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ. Κάποια στιγμή ένα άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και υποστήριξε ότι συμμετείχε στην εκτέλεση του 32χρονου ειδικού φρουρού, ωστόσο, δεν αποδείχτηκε τίποτα.