ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ*1958: Οι αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν πολύτιμα αρχαιολογικά ευρήματα στη Βραυρώνα.

Η Βραυρώνα υπήρξε μια από τις 12 αρχαίες πόλεις της Αττικής, πριν την ενοποίησή τους κάτω από το όνομα “Αθήνα”. Τα ίχνη της χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα π.Χ. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Αττικής, περίπου 40 χιλιόμετρα από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία στους ταξιδιώτες να συνδυάσουν την εξαιρετική προσβασιμότητα στα αξιοθέατα, διατηρώντας παράλληλα ένα ειδυλλιακό περιβάλλον ηρεμίας.

Οι ανασκαφές στην περιοχή αποκάλυψαν την πλούσια ιστορία της Βραυρώνας, μέσα από ένα πλήθος σημαντικών ιερών θέσεων που ήρθαν στο φως. Το Ιερό της Αρτέμιδος είναι ίσως το πιο σημαντικό αξιοθέατο στην περιοχή. Ο ναός της Αρτέμιδος και η στοά σε σχήμα Π, η ιερή πηγή και ο βωμός είναι μερικά μονάχα από τα αξιοθέατα της περιοχής.

Όλα αυτά απεικονίζουν τη σημασία της Βραυρώνας ως θρησκευτικός κόμβος, σε έναν τόπο όπου οι Αθηναίοι απέδιδαν φόρο τιμής στη θεά Αρτέμιδα.

Σήμερα, η Βραυρώνα είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Αττικής και ένας τόπος, όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν ανέμελες στιγμές στη φύση.

Η πλούσια βλάστηση και τα παρθένα τοπία συνδυάζονται υπέροχα με τα κρυστάλλινα νερά του νότιου Ευβοϊκού. Είτε είστε λάτρης της ιστορίας είτε αναζητάτε μια περιοχή πολύ κοντά στην Αθήνα, αλλά χωρίς τη φασαρία ενός πολυσύχναστου αστικού κέντρου, η Βραυρώνα είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς!