ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ

Κωνσταντινούπολη: «Ρομπέν των Δασών» ξεχρεώνει τα φτωχά νοικοκυριά
Ένας άγνωστος ευεργέτης αποπληρώνει τα χρέη κατοίκων στα παντοπωλεία ή αφήνει φακέλους με χρήματα στα κατώφλια των σπιτιών στις φτωχές γειτονιές της Κωνσταντινούπολης.ι φτωχογειτονιές της Κωνσταντινούπολης βρήκαν τον δικό τους «σωτήρα», ο οποίος σηκώνει τα βάρη που δεν μπορούν να αντέξουν οι ίδιοι.

Ο ανώνυμος ευεργέτης αποπληρώνει τα χρέη κατοίκων στα παντοπωλεία ή αφήνει φακέλους με χρήματα στα κατώφλια των σπιτιών.Όπως περιγράφει ο Guardian, οι κάτοικοι στην Τούζλα, μία εργατική συνοικία στην ασιατική πλευρά της πόλης, είδαν την περασμένη εβδομάδα ότι οι λογαριασμοί τους σε πολλά καταστήματα τροφίμων είχαν αποπληρωθεί από κάποιο άγνωστο άνδρα.

«Κάποιος ήρθε και μου ζήτησε να του δείξω το σημειωματάριο όπου καταγράφω τα χρέη των πελατών», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Demirören ο Τσοσκούν Γιλμάζ, ιδιοκτήτης καταστήματος στην περιοχή.

«Υπήρχαν τέσσερις άνθρωποι με μεγάλες οφειλές και του είπα πού μένουν. Επέστρεψε ξανά, αφού μίλησε μαζί τους, και πλήρωσε όλα τα χρέη. Έμαθα επίσης ότι έδωσε επιπλέον μετρητά σε αυτές τις οικογένειες», δήλωσε ο Γιλμάζ.

«Τον ρώτησα το όνομά του και μου είπε: ″Να με λέτε Ρομπέν των Δασών″».

Παλαιότερα χτυπήματα του «Ρομπέν των Δασών» της Κωνσταντινούπολης
Οι τιμές των τροφίμων και τα ενοίκια αυξήθηκαν μετά την πτώση της τουρκικής λίρας το 2018.

Παρόλο που πληθωρισμός έχει μειωθεί τώρα στο 8,6% από το υψηλό 25%, η ανεργία εξακολουθεί να αυξάνεται και το ρεύμα είναι 10 φορές πιο ακριβό από πέρυσι.

Ο ίδιος ευεργέτης πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από τους περίπου 100 φακέλους που περιείχαν 1.000 τουρκικές λίρες, οι οποίοι τοποθετήθηκαν κάτω από τις πόρτες των φτωχών οικογενειών σε άλλες γειτονιές της εργατικής τάξης σε ολόκληρη την πόλη τον Μάρτιο, όταν το κόστος των τροφίμων έφθασε στο ανώτατο όριο.

Ο ίδιος άνδρας φέρεται να πλήρωσε 25.000 τουρκικές λίρες για τα χρέη πολιτών προς τοπικά παντοπωλεία, ως «δώρο» για το Εΐντ (σ.σ. μουσουλμανική γιορτή που γίνεται μετά το τέλος του Ραμαζανιού) τον περασμένο Ιούνιο.

«(Ο άνθρωπος) μου είπε ότι ήταν εκεί για να πληρώσει τα χρέη εκείνων που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά», δήλωσε ο Τουντσάι Γιασάρ, έτερος καταστηματάρχης στην Τούζλα.

«Ειμαι εδώ τα τελευταία 30 χρόνια και ήταν η πρώτη φορά που συναντάω μια τέτοια πράξη. Οι πελάτες μου ήταν πολύ χαρούμενοι και ήθελαν να τον δουν αλλά δεν ξέρω ποιος είναι. Δεν έδωσε το όνομά του και είπε ότι έκανε αυτό ″μόνο για να κερδίσει την ευλογία του Θεού″», είπε ο Γιασάρ.