Πύργος: Δικαστική δικαίωση με «κούρεμα» οφειλών στο 90% για πρώην στρατιωτικό

Νικητής στην δικαστική μάχη απέναντι σε έξι τράπεζες για οφειλές 360 χιλιάδων ευρώ βγήκε ένας πρώην στρατιωτικός από τον Πύργο, πατέρας πέντε παιδιών που κατάφερε μέσω της έφεσης που άσκησε η πληρεξούσια δικηγόρος του, Δώρα Καλάκου, να πετύχει κούρεμα 90%.
Ο πρώην στρατιωτικός είχε λάβει συνολικά 33 προϊόντα από έξι διαφορετικές τράπεζες συνολικού ποσού περίπου 360.000 ευρώ περίπου και η αίτηση που είχε κάνει για ρύθμιση των οφειλών του με τον Νόμο Κατσέλη είχε απορριφθεί από το Ειρηνοδικείο με το αιτιολογικό του δόλου, ότι δηλαδή τα προϊόντα ήταν πάρα πολλά.
Ωστόσο, ο οφειλέτης με την πληρεξούσια δικηγόρο του, Δώρα Καλάκου, άσκησε έφεση πριν από μία περίπου εβδομάδα, η οποία έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηλείας και ρύθμισε τις οφειλές του με κούρεμα 90%, καθώς θα πληρώσει μόνο ένα ποσό που ανέρχεται περίπου στις 35 χιλιάδες ευρώ.

«Έγινε μια αίτηση στο Ειρηνοδικείο η οποία απορρίφθηκε με το αιτιολογικό του δόλου. Το σκεπτικό ήταν ότι τα προϊόντα που είχε λάβει ο πελάτης μου ήταν πάρα πολλά. Ωστόσο, όταν τα έλαβε, η οικονομική του κατάσταση ήταν τέτοια που θεωρούσε ότι θα μπορούσε να τα ξεπληρώσει.

Μετά το πρώτο μνημόνιο, η σύνταξη του μειώθηκε γι’ αυτό και στην συνέχεια κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν. Κάναμε έφεση πριν μια εβδομάδα και αυτή έγινε δεκτή με αποτέλεσμα να ρυθμιστούν τα χρέη με αυτόν τον τρόπο», σημείωσε στην εφ. «Πατρίς» η δικηγόρος του πρώην στρατιωτικού, Δώρα Καλάκου.