Πυρά από την αντιπολίτευση για τη δήλωση-σοκ του Μητσοτάκη περί απαγόρευσης εισόδου των μη εμβολιασμένων στην εστίαση

ÔÅËÅÔÇ ÐÁÑÁÄÏÓÇÓ-ÐÁÑÁËÁÂÇÓ ÓÔÏ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏ ÄÉÏÉÊÇÔÉÊÇÓ ÌÅÔÁÑÑÕÈÌÉÓÇÓ ÊÁÉ ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇÓ ÄÉÁÊÕÂÅÑÍÇÓÇÓ (ICON PRESS / ÊÙÓÔÁÓ ÌÐÁËÔÁÓ)

Σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή αναφορικά με τα προνόμια και τις απαγορεύσεις σε μη εμβολιασμένους που δεν θα διαθέτουν Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19. Ο πρωθυπουργός φαίνεται να περνάει «νύχτα» τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ακόμα για απλές καθημερινές δραστηριότητες, παραβλέποντας τις παραμέτρους του Συντάγματος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης αναφέρθηκε στην δήλωση του πρωθυπουργού ότι «κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει στους επιχειρηματίες της εστίασης να δέχονται μόνο εμβολιασμένους» και απευθυνόμενος προς τον Γ. Γεωργαντά ανέφερε: «Ακούσατε μήπως ότι ο ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους σήμερα σε κανάλι δήλωσε ότι ούτε αρκετά εμβόλια υπάρχουν, ούτε διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό;» ενώ στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Ο κ. Πέτσας δεν ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν έλεγε για 2εκ εμβολιασμούς το μήνα; μπορείτε να το εξηγήσετε αυτό στους πολίτες και στους εστιάτορες αν το συνδέσετε με την δήλωση του κ. Θεμιστοκλέους;» και τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει διάκριση στους πολίτες σε «σαν να είναι ατομική η ευθύνη η μη πρόσβαση στους εμβολιασμούς».

«Τώρα αποφάσισαν να… κυβερνήσουν και οι εστιάτορες»

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Βελόπουλος κάνει λόγο για «ανατριχιαστική δήλωση που παραπέμπει σε αυταρχικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης «ο πρωθυπουργός ψεύδεται όταν λέει ότι: ”ουδείς μπορεί να απαγορεύσει σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται στο κατάστημά του μόνον εμβολιασμένους”. Τους όρους λειτουργίας των καταστημάτων δεν τους θέτει ο εκάστοτε επιχειρηματίας, αλλά η συντεταγμένη πολιτεία και η κυβέρνηση. Εκτός εάν ο πρωθυπουργός εννοεί ότι μετά τους ”ειδικούς”, που δήθεν παίρνουν τις αποφάσεις για τα μέτρα, τώρα αποφάσισαν να… κυβερνήσουν και οι εστιάτορες, αφού η κυβέρνηση αδυνατεί» καταλήγει ο ίδιος στην ανακοίνωσή του.