Προκλητικός και στη γραμμή Πορτοσάλτε ο Χρυσοχοΐδης λίγο πριν τον διώξει ο Μητσοτάκης από την κυβέρνηση

Με το προκλητικό επιχείρημα ότι δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας αλλά αντίθετα μείωση προσπάθησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να πείσει τους πολίτες ότι ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Επιθετικός, υποστήριξε παρουσιάζοντας στοιχεία εικονικής πραγματικότητας ότι υπάρχει μείωση της εγκληματικότητας καθώς καθώς «ανθρωποκτονίες, ληστείες και κλοπές μειώθηκαν από 10 έως 40% το πρώτο πεντάμηνο του 2021».

Επιχείρημα εικονικής πραγματικότητας που μάλλον η βασική του επιδίωξη είναι να διασκεδάσει τις σφοδρές αντιδράσεις στο πρόσωπό του από υπουργούς και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εμφανίστηκε επίσης σε γραμμή Άρη Πορτοσάλτε – ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι οι πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται γιατί οι μαφιόζοι ξέρουν σημάδι – λέγοντας ότι ο πόλεμος των μαφιόζων στους δρόμους του Λεκανοπεδίου και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών των ανθρώπων της νύχτας με πληρωμένα συμβόλαια «δεν είναι γενικό πρόβλημα των πολιτών».

«Με τη βαρβαρότητα στα Γλυκά Νερά και τον κύκλο αίματος των μπράβων δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα, αλλά το αίσθημα ανασφάλειας», είπε, κάνοντας λόγο για «συγκυριακούς λόγους» αύξησης της «εγκληματοφοβίας».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επέρριψε μάλιστα ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι δεν έκανε τίποτα για την αστυνομία και τη βαριά εγκληματικότητα ενώ ισχυρίστηκε ότι 117 κακοποιοί κυκλοφορούν ελεύθεροι λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου.

PERIODISTA.GR