Προετοιμάζουν τον πλανήτη για χειρότερα – Το γεγονός που πέρασε απαρατήρητο, vid

Πόσοι είναι προετοιμασμένοι;;;
Ένα γεγονός που πέρασε απαρατήρητο από το ευρύ κοινό, όμως όσοι το είδαν προβληματίστηκαν σοβαρά για το τι μπορεί να σημαίνει και γιατί τα CDC, και το Υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ, προετοιμάζονται και προειδοποιούν για την Αποκάλυψη των Ζόμπι.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, τα γνωστά CDC, θέλουν οι Αμερικανοί πολίτες να είναι προετοιμασμένοι για την περίπτωση μιας επίθεσης Zόμπι!

Δεν είναι αστείο, αλλά πραγματικότητα. Παρά το γεγονός ότι παρέχουν γενικά οδηγίες υγείας, όπως φυσικά και οδηγίες για τον κορωνοϊό, τα CDC ενημέρωσαν τον κόσμο να προετοιμαστεί, για ένα άλλο ακραίο περιστατικό: μια Αποκάλυψη των Ζόμπι. Δείτε ΕΔΩ

Τα CDC προχώρησαν ακόμα περισσότερο το παλαιότερο σενάριο ετοιμότητας για ζόμπι του 2011, με το να κυκλοφορήσουν βίντεο που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία, αφού όπως αναφέρουν στο σάιτ, ένας συντριπτικός αριθμός εκπαιδευτικών ζήτησε δραστηριότητες ετοιμότητας με θέμα τα ζόμπι, για παιδιά σχολικής ηλικίας. Όπως λένε, στόχος είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς, να διδάξουν σε παιδιά ηλικίας γυμνασίου, τα βασικά για μια κατάσταση ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης και αντίδρασης, χρησιμοποιώντας ένα διασκεδαστικό, φανταστικό σενάριο.
Όπως αναφέρεται στο σάιτ:

«Όλα τα μαθήματα που δημοσιεύονται σε αυτόν τον ιστότοπο είναι ρευστά και εκτιμούμε τυχόν σχόλια σχετικά με το τι λειτουργεί και τι δεν λειτουργεί στην πράξη. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν είναι εξαντλητικές, αλλά μια σταθερή αρχή για το τι σημαίνει να προετοιμαστείτε και πώς αυτό επηρεάζει τους μαθητές και την κοινότητά τους. Μη διστάσετε να τροποποιήσετε αυτές τις δραστηριότητες, να τις μεταβιβάσετε και να μοιραστείτε μαζί μας τα δικά σας σχέδια μαθήματος ετοιμότητας. Είτε είστε δάσκαλος γυμνασίου, αρχηγός προσκόπων, βιβλιοθηκάριος ή πρέσβης δημόσιας υγείας, ελπίζουμε ότι αυτά τα μαθήματα θα βοηθήσουν στη διδασκαλία της σπουδαιότητας να αποκτήσετε κιτ επιβίωσης, να σχεδιάσετε και να προετοιμαστείτε. Έχετε σχόλια ή προτάσεις; »

Μπορεί το σενάριο να είναι φανταστικό, αλλά βλέποντάς το βίντεο πολλοί εκπαιδευτικοί θορυβήθηκαν κι άρχισαν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει με αυτή την υπόθεση, αφού και τα στοιχεία που ζητούν, για το πώς αντιδρούν ενήλικες και παιδιά σε αυτό το σενάριο, συλλέγονται και αξιοποιούνται.

Τα CDC παρέχουν ακόμη και ένα γραφικό μυθιστόρημα, με τίτλο “Preparedness 101: Zombie Pandemic”, το οποίο δείχνει τη σημασία της προετοιμασίας πριν χτυπήσουν πραγματικές καταστροφές και όχι φανταστικές!

Στο σάιτ των CDC λέει επίσης, ότι αυτό το σενάριο ξεκίνησε ως μια εκστρατεία «μεταξύ σοβαρού κι αστείου, για να προσελκύσει νέο κοινό με μηνύματα ετοιμότητας κι έχει αποδειχθεί ότι είναι μια πολύ αποτελεσματική πλατφόρμα», και ως εκ τούτου, συνεχίζει «να προσεγγίζει και να προσελκύει ένα ευρύ φάσμα κοινού για κάθε είδους ετοιμότητα, μέσω της «ετοιμότητας για ζόμπι».
“Μπορεί να γελάσετε τώρα, αλλά όταν συμβεί θα είστε χαρούμενοι που το διαβάσατε αυτό”, γράφει ο ιστότοπος των CDC. “Και ίσως να μάθετε ακόμη και ένα ή δύο πράγματα για το πώς να προετοιμαστείτε για μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.”

Λοιπόν, τι θα συνέβαινε εάν τα ζόμπι ξεκινούσαν να περιφέρονται στους δρόμους;

Δηλώνουν ότι θα ξεκινούσαν έρευνα, όπως θα συνέβαινε σε κάθε ξέσπασμα οποιασδήποτε πανδημίας και θα παρείχαν βοήθεια στις πολιτείες των ΗΠΑ. Μέχρι να μπορέσουν να προσδιορίσουν την αιτία της επιδημίας και πώς θα μπορούσε αυτή να αντιμετωπιστεί και να σταματήσει, τα CDC απαριθμούν τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να είστε «ασφαλείς παρά μετανιωμένοι».
Το πρώτο βήμα είναι να προετοιμαστείτε για τα ζόμπι – ή για οποιαδήποτε καταστροφή:

-Δημιουργήστε ένα κιτ έκτακτης ανάγκης με βασικά είδη που θα διαρκέσουν μερικές ημέρες.
Το κιτ πρέπει να περιλαμβάνει ένα γαλόνι νερού ανά ημέρα για κάθε άτομο, είδη διατροφής που δεν είναι ευπαθή • φάρμακα, εργαλεία και προμήθειες • προϊόντα υγείας και υγιεινής • ρούχα και κλινοσκεπάσματα σημαντικά έγγραφα και προμήθειες πρώτων βοηθειών.
-Στη συνέχεια, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης όταν ένα ζόμπι, ή ένας τυφώνας, βρίσκεται έξω από την πόρτα σας.
Αυτό περιλαμβάνει τον εντοπισμό των πιθανών τύπων έκτακτης ανάγκης που μπορεί να χτυπήσουν την περιοχή σας – όπως ανεμοστρόβιλοι ή σεισμοί – για να προετοιμαστείτε για αυτήν την κατάσταση και να δημιουργήσετε μια λίστα με τις επείγουσες επαφές σας.
-Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε ένα μέρος για να εγκαταλείψετε την οικία σας και να κάνετε ένα σχέδιο εκκένωσης, το οποίο περιλαμβάνει έναν καθορισμένο χώρο συνάντησης για εσάς και εκείνους με τους οποίους ζείτε, ώστε να βρεθείτε όλοι μαζί ξανά.

Δεν είναι μόνο τα CDC όμως που προετοιμάζουν τον κόσμο για μια αποκάλυψη ζόμπι. Το 2011 (συμπτωματικά, την ίδια χρονιά που τα CDC ξεκίνησαν την εκστρατεία προετοιμασίας για ζόμπι), το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DOD) κυκλοφόρησε μια στρατηγική για την καταπολέμηση μιας πιθανής αποκάλυψης ζόμπι – CONPLAN 8888-11.

Το σχέδιο αναφέρει ότι “δεν είχε σχεδιαστεί ως αστείο.” Φυσικά, η υπόλοιπη ερμηνεία του σχεδίου εξηγεί ότι:

Κατά τα καλοκαίρια του 2009 και του 2010, ενώ εκπαιδεύτηκαν ενισχύσεις από μια τοπική εκπαιδευτική μοίρα για το JOPP [Joint Operation Planning Process (Κοινή Διαδικασία Σχεδιασμού Επιχειρήσεων)], μέλη μιας USSTRATCOM [U.S. Strategic Command (Στρατηγική Διοίκηση ΗΠΑ)] διαπίστωσε (κατά λάθος) ότι η υπερβολή που εμπλέκεται στη σύνταξη ενός «σχεδίου επιβίωσης από ζόμπι» στην πραγματικότητα παρείχε ένα πολύ χρήσιμο και αποτελεσματικό εργαλείο εκπαίδευσης.

blob:https://www.brighteon.com/f1a34bb0-fdd1-4858-9f01-e799881fbc2e

Οι σχεδιαστές που παρακολούθησαν το JPME II στη σχολή πολέμου, Joint Combined Warfighting School, συνειδητοποίησαν επίσης, ότι τα παραδείγματα κατάρτισης σχεδίων, πρέπει να εξυπηρετήσουν το πολιτικό αποτέλεσμα που ακολουθεί, εάν το ευρύ κοινό πιστεύει λανθασμένα, ότι ένα φανταστικό εκπαιδευτικό σενάριο είναι στην πραγματικότητα ένα πραγματικό σχέδιο. “Αντί να διακινδυνεύσουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, διδάσκοντας τις ενισχύσεις μας, χρησιμοποιώντας τα φανταστικά σενάρια «Τυνησία» ή «Νιγηρία» που χρησιμοποιήθηκαν στο JCWS, επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα εντελώς αδύνατο σενάριο, που δεν θα μπορούσε ποτέ να εκληφθεί ως πραγματικό σχέδιο”.

Παρόλο που η Αποκάλυψη των ζόμπι περιορίζεται στις μικρές και μεγάλες οθόνες, τόσο τα CDC, όσο και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DOD), έχουν βρει τρόπους να χρησιμοποιήσουν το εξαιρετικά δημοφιλές θέμα των ζόμπι για να προετοιμάσουν τους ανθρώπους για πραγματικές καταστροφές και να εξερευνήσουν τις βασικές έννοιες της ανάπτυξης σχεδίων και οργάνωσης επιβίωσης σε έκτακτες ανάγκες.

Τελικά μεταξύ σοβαρού κι αστείου, ο κόσμος έχει θορυβηθεί από αυτές τις ασκήσεις ετοιμότητας, αφού ποτέ δεν μπορεί να ξέρει, τι θα συμβεί στο μέλλον, από τη στιγμή μάλιστα, που τεχνητοί ιοί, οι οποίοι κατασκευάζονται σε εργαστήρια, ξεφεύγουν και απειλούν ολόκληρο τον πλανήτη, όπως παραδέχθηκε ακόμα και ο ίδιος ο Fauci για τον κορωνοϊό, που ταλαιπωρεί εδώ και πάνω από έναν χρόνο όλον τον κόσμο, με καταστροφικά αποτελέσματα που τα ζούμε όλοι. Κι είμαστε ακόμα στην αρχή….