Πρόεδρος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: «Δεν μπορούμε να γίνουμε σεκιουριτάδες»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ

Το πάρτι του Σαββάτου με τη συμμετοχή 3.000 ατόμων που αποκάλυψε το ThessToday.gr έφερε σε δύσκολη θέση τον πρύτανη του ΑΠΘ, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η Ελληνική Αστυνομία είναι ενήμερη αλλά δεν εμφανίζεται».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΑΥΘ μιλώντας στο ThessToday.gr κάλεσε τον Νίκο Παπαϊωάννου να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην δείχνει με το δάχτυλο την Ελληνική Αστυνομία. «Με την εγκληματικότητα να έχει φτάσει σε υψηλά νούμερα δεν μπορεί η ΕΛΑΣ να απασχολεί εκατοντάδες αστυνομικούς για να γίνουν σεκιούριτι του ΑΠΘ. Πρέπει η Πρυτανεία να αναλάβει τις ευθύνες της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Επικίνδυνη η επέμβαση της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια πάρτι»

Μάλιστα, ο κ. Τσαϊρίδης διερωτήθηκε αν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού έχουν σημειωθεί αντίστοιχες εικόνες όπως αυτές του Σαββάτου, ενώ χαρακτήρισε το ΑΠΘ ως «ξέφραγο αμπέλι». «Τι έχουν κάνει οι πρυτανικές αρχές ώστε το ΑΠΘ να μην συνεχίζει να είναι ξέφραγο αμπέλι; Στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού μπαίνει δηλαδή ο καθένας, ό,τι ώρα θέλει και χωρίς να ρωτάει κανέναν;», σημείωσε ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας πως δεν γίνεται τα Σαββατοκύριακα να απασχολούνται εκατοντάδες αστυνομικοί στην είσοδο του Πανεπιστημίου. «Αν έρθουν 1.000 άτομα και μας πουν ότι θέλουμε να πάμε στο ΑΠΘ, μπορούμε να ξέρουμε ποιοι είναι φοιτητές και ποιοι όχι;» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ, κατηγορώντας την Πρυτανεία του ΑΠΘ ότι «είναι έξω από τον χορό και δείχνει με το δάχτυλο ότι φταίει η Ελληνική Αστυνομία που δεν αποτρέπει τα πάρτι».

Ερωτηθείς για επικείμενη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ κατά τη διάρκεια πάρτι, ο κ. Τσαϊρίδης εξέφρασε την ανησυχία του ότι «υπάρχει κίνδυνος ακόμη και να θρηνήσουμε θύματα». «Θεωρώ αδιανόητο να δοθεί εντολή για να εισέλθουν αστυνομικές δυνάμεις σε χώρο με τόσες χιλιάδες άτομα και να κάνει επέμβαση», πρόσθεσε.

Θυμηθείτε τις εικόνες του Σαββάτου

Πηγή: thesstoday.gr