Πρέπει να ζήσεις έστω και μια μέρα το σκηνικό επιστροφής στην κανονικότητα για να αντιληφθείς πόσο κορόιδο είσαι

Γράφει ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ερευνητής Δημόσιας Υγείας στα Πανεπιστήμια Πατρών και Δυτικής Αττικής Πρέπει να ζήσεις έστω και μια μέρα το σκηνικό επιστροφής στην κανονικότητα για να αντιληφθείς πόσο κορόιδο είσαι

Η “ελευθερία” του πιστοποιητικού εμβολιασμού και το σοκ της επιστροφής στην πραγματική κανονικότητα.

Μετά από σχεδόν 18 μήνες ατελείωτων διαδικτυακών συναντήσεων και υποχρεωτικής εξοικείωσης με κάθε εφαρμογή τηλε-παρουσιάσεων, έφτασε η ώρα για το πρώτο επιστημονικό συνέδριο με φυσική παρουσία, στο Λονδίνο.

Περίμενα λοιπόν να απολαύσω τις ελευθερίες που διαφήμιζαν ότι θα προσφέρει ο πλήρης εμβολιασμός στα ταξίδια. Η ελευθερία λοιπόν που μου προσέφερε ήταν:

– Διαγνωστικό τεστ πριν το ταξίδι, ως απολύτως ασυμπτωματικός που δεν είχα ιστορικό ύποπτης επαφής.

– Passenger Locator Form (PLF) με όλα τα προσωπικά στοιχεία.
– Υποχρέωση να έχω κλείσει ραντεβού για διαγνωστικό τεστ 2 ημέρες μετά την άφιξη μου στην Αγγλία, και να συμπεριλάβω απόδειξη ότι το έχω οργανώσει ΠΡΙΝ ταξιδέψω για Αγγλία.

– Μια ωραιότατη ουρά στο αεροδρόμιο για όλους, ώστε να παραδώσουμε όλα τα πιστοποιητικά απόδειξης της υγείας ενώ είμαστε απόλυτα υγιείς.

– Φυσικά, η πραγματοποίηση του τεστ στην Αγγλία, διότι αν δεν επαναλάβεις το τεστ πως θα βεβαιώσει ο κάθε υγιής ότι είναι υγιής;

Πιστά ακολουθούν τις οδηγίες όμως: Π.Ο.Υ: Δεν συνιστώνται τεστ σε ασυμπτωματικούς~Είναι ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ και ΑΚΡΙΒΑ..

Να μην ξεχάσουμε και το PLF της επιστροφής στην Ελλάδα, και την πιθανότητα επιλογής για άλλο ένα τεστ, διότι η ασφάλεια απαιτεί όλοι να θεωρούνται επαναλαμβανόμενα άρρωστοι μέχρι αποδείξεως της υγείας, όπως “ένοχοι μέχρι αποδείξεως της αθωότητας”.

Το δόγμα “είσαι ασθενής μέχρι αποδείξεως της υγείας” καλά κρατεί, ακόμη και σε όσους προχώρησαν στη μοναδική προληπτική ιατρική παρέμβαση που είναι διαθέσιμη για την πανδημία.

Δεν είναι κακό να παραδεχτούμε ότι μας πούλησαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Η κατάσταση μοιάζει με την ελευθερία φυλακισμένου όταν λαμβάνει 5θήμερη άδεια μετά από εξαντλητική εκτίμηση της καλής του συμπεριφοράς στη φυλακή. Μόνο που βρίσκεται στη φυλακή ενώ είναι αθώος. Και άντε να πέσεις σε ένα από τα εκατομμύρια ψευδώς θετικά αποτελέσματα, και να πρέπει να αποδείξεις ξανά ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Όποιος θυσιάζει την ελευθερία του στο όνομα της ασφάλειας, είναι ήδη φυλακισμένος

Στην Ελλάδα έχουμε πραγματοποιήσει 37 εκατομμύρια self-tests, με 2 εκατομμύρια θετικά και 100.000 πραγματικά θετικά. Ποσοστό επιτυχίας 5% (Πηγή: ΕΟΔΥ – https://tinyurl.com/3c5pbvw4).

Αυτό το ποσοστό σίγουρα συμπεριλαμβάνει και άτομα με συμπτώματα, οπότε φανταστείτε την αποτυχία σε ασυμπτωματικούς. Κλάψτε ελεύθερα λοιπόν. Κι μην νομίζετε ότι τα επαναλαμβανόμενα, τυφλά και οριζόντια rapid test είναι πολύ καλύτερα.

Το άχρηστο των τυφλών διαγνωστικών ελέγχων διδάσκεται σε φοιτητές, δεν χρειάζεται να είσαι Νομπελίστας για να το καταλάβεις.

Είναι ηθικά δύσκολη η παραδοχή της αποτυχίας και της ανεπάρκειας της ανθρωπότητας και της επιστήμης να εξαφανίσει ένα πρόβλημα. Αντί αυτού, παριστάνει πως το αντιμετωπίζει προσβάλλοντας τη νοημοσύνη μας, ταλαιπωρώντας τις ζωές μας και καταστρέφοντας κοινωνικά, επαγγελματικά, οικονομικά, ψυχικά και σωματικά αρκετούς πολίτες.

Για να απολαύσεις λοιπόν τέτοια “ελευθερία“, θα πρέπει ή να έχεις σταματήσει να σκέφτεσαι, έχοντας χάσει πλέον κάθε επαφή με την κανονικότητα, ή να είσαι ψυχικά διαταραγμένος, ή να έχεις εκπαιδευτεί σαν τους σκύλους στα πειράματα του Pavlov ώστε να σου τρέχουν τα σάλια με το καμπανάκι, είτε έρχεται το φαγητό είτε όχι.

Πάντως η ζωή στο Λονδίνο μοιάζει σα να βρίσκεσαι σε άλλο πλανήτη.

Μπήκα στο ξενοδοχείο με μάσκα, και με κοιτούσαν όλοι σαν εξωγήινο. Κανένας δεν φορούσε μάσκα σε κλειστό χώρο, ούτε οι εργαζόμενοι, και πουθενά δεν έβλεπες διαχωριστικά Plexiglas.

Εκδηλώσεις σε κλειστό χώροι με πάνω από 250 άτομα, χωρίς κανένα απαξιωτικό έλεγχο υγειονομικών πιστοποιητικών, χωρίς κανένας να φορά μάσκα (ούτε οι εργαζόμενοι), με μουσική (!!), και με όλους να βρίσκονται στον κλειστό χώρο όρθιοι.

Όταν τα συγκρίνεις αυτά με τις γελοιότητες της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας όταν περπατάμε στο δρόμο, επειδή μάλλον ο ιός κυκλοφορούσε στην ατμόσφαιρα και στα σύννεφα, αισθάνεσαι για άλλη μια φορά την προσβολή της νοημοσύνης από τους “άριστους ειδήμονες”.

Μετα-ανάλυση 178 επιστημονικών μελετών: Κανένα χειροπιαστό όφελος από την γενικευμένη χρήση μάσκας
Βέβαια, πριν συμβούν όλα αυτά, ο παγκοσμίως διάσημος μοντελίστας προέβλεπε ότι η Αγγλία θα έφτανε τα 200.000 κρούσματα ημερησίως, ενώ άλλοι αδιαμφισβήτητοι ειδικοί προειδοποιούσαν την ανθρωπότητα για το έγκλημα που ετοιμάζονταν να διαπράξει ο Johnson τζογάροντας με την υγεία. (πηγή: https://tinyurl.com/nc5yrj3p).

Οι δικοί μας μοντελίστες προέβλεπαν 8000 κρούσματα (https://tinyurl.com/xvxvb4ye) έως 20.000 κρούσματα (https://tinyurl.com/2ee3d2ja) για τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο.

Που και να συνέβαινε, πάλι δεν θα σήμαινε κάτι σοβαρό: Γουργουλιάνης-Καθηγητής Πνευμονολογίας: Η λανθασμένη χρήση του όρου «κρούσμα»

Τρομοκρατία δίχως τέλος από ανεξέλεγκτους.

Εν τω μεταξύ, κανείς δεν απαιτεί από τον άλλον να βρεθεί σε κλειστό χώρο με κόσμο ή να συμμετάσχει σε δραστηριότητες τέτοιου τύπου. Όποιος αισθάνεται απειλή ή ακόμη και όποιος πάσχει από COVID ψύχωση που άλλοι του επέβαλλαν, προστατεύει τον εαυτό του όπως κρίνει και ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ.

Δεν περιορίζει τους άλλους επιβάλλοντας τη φοβία και την ευαλωτότητά του (δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη) στην κοινωνία ως μια “κανονικότητα”. Μέσα σε 18 μήνες, κατάφεραν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τι σημαίνει “κανονικότητα”, πουλώντας προστασία…

Πρέπει να ζήσεις έστω και μια μέρα το σκηνικό επιστροφής στην κανονικότητα για να αντιληφθείς πόσο κορόιδο είσαι (λυπάμαι για τη λέξη – αλλά έτσι ακριβώς αισθάνεσαι) να πιστεύεις ότι κάποιοι σου προσφέρουν ελευθερία με όσα κάνουν στην Ελλάδα τόσους μήνες.

Ξεπουλώντας την ελευθερία για ασφάλεια, χάνεις και τα δύο
Στην Αγγλία η επιστροφή στην πραγματικότητα συμβαίνει ενώ καθημερινά καταγράφονται 25.000 έως 45.000 θετικοί στον ιό (σε πληθυσμιακή αντιστοιχία, σα να είχαμε στην Ελλάδα 3500-6500 θετικούς στον ιό ημερησίως).

Όσοι δεν αντέχουν το πλήγμα στον εγωισμό να αντιληφθούν ότι πάσχουν από το σύνδρομο της Στοκχόλμης ως δέσμιοι των διαταγμάτων προστασίας του λαού και του κράτους, θα τους πρότεινα να μην επιχειρήσουν ταξίδι σε χώρα που έχει επιστρέψει (σε μεγάλο βαθμό) στην κανονικότητα.

Έχουν αφαιρέσει 1,5 χρόνο από τη ζωή μας, και σε κάποιους έχουν αφαιρέσει χρόνια από το προσδόκιμο ζωής τους. Σε λίγες ημέρες, ξεπερνάμε τους δολοφόνους Σουηδούς σε θανάτους.