Πώς θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες: Σενάρια για 8 μαθητές ανά αίθουσα

Αλλαγές και στον τρόπο διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας.

Πέρα από το ζήτημα των ημερομηνιών της διεξαγωγής τους, που παραμένει «στον αέρα» και μετά τις περικοπές στην εξεταστέα ύλη το υπουργείο Παιδείας αποβλέπει στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους μαθητές και τους καθηγητές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», θα εξετάζεται μόνο ένα μάθημα από μία μόνο κατεύθυνση την ημέρα προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός ενώ υπάρχει πρόβλεψη για 5 έως 8 μαθητές ανά αίθουσα. «Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να ξεκινήσουν οι πανελλαδικές τον Ιούνιο» τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο MEGA ξεκαθαρίζοντας όμως πως όλες οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε συνεργασία με τους επιστήμονες θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε επίσημα η μείωση της εξεταστέας ύλης. Οι μαθητές θα εξεταστούν στην ύλη που διδάχθηκε μέσα στις τάξεις έως τις 11 Μαρτίου, οπότε και έκλεισαν τα σχολεία όλης της χώρας. Σημειώνεται πως η Νίκη Κεραμέως δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «προφανώς θα υπάρξει παράταση» και πως το υπουργείο θα πρέπει να λάβει μέτρα για μια μικρή επέκταση του σχολικού έτους και την μείωση της διάρκειας της διδακτέας ώρας, «ώστε να γίνουν πιο εντατικά τα μαθήματα».

Σήμερα, Παρασκευή, έγινε γνωστό ότι αναμένεται να παραταθεί έως τις 10 Μαΐου το «λουκέτο» στα σχολεία. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι έχει δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να παραδίδουν μαθήματα εξ’ αποστάσεως και κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα με εξαίρεση από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και την Τρίτη του Πάσχα.

Πηγή: www.lifo.gr