Πολεμική Αεροπορία: Super Puma διέσωσε χειριστή φουσκωτού στην Ικαρία

Τα γρήγορα αντανακλαστικά και την αποτελεσματικότητά της έδειξε για ακόμα μια φορά η Πολεμική Αεροπορία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανταποκρίθηκε άμεσα και προχώρησε σε διάσωση ενός χειριστή φουσκωτού, ο οποίος είχε παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους που αναπτύχθηκαν απρόσμενα στην περιοχή.

Ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης (Search And Rescue – SAR) τύπου Super Puma αναπτύχθηκε άμεσα στην περιοχή της Ικαρίας, προκειμένου να εντοπίσει το φουσκωτό και τον χειριστή του, τον οποίο στη συνέχεια περισυνέλεξαν.

Όπως αναφερουν οι πληροφορίες, Σώος και καλά στην υγεία του, είναι ένας 63χρονος Έλληνας χειριστής φουσκωτού κανό, ο οποίος βρέθηκε σε δυσχερή θέση δυτικά του Αρμενιστή Ικαρίας, λόγω ισχυρών ανέμων, έντασης 7 μποφόρ, που έπνεαν στη θαλάσσια περιοχή.

Τη λιμενική Αρχή Ικαρίας ενημέρωσε η σύζυγος του 63χρονου και άμεσα ξεκίνησαν προσπάθειες για τη διάσωσή του. Αρχικά έγιναν προσπάθειες ο 65χρονος να περισυλλεχθεί από πλωτό του Λιμενικού και ένα ρυμουλκό.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών ωστόσο, το πλωτό δεν κατάφερε να φθάσει στο σημείο, ενώ το ρυμουλκό που έφθασε, δεν μπόρεσε να τον περισυλλέξει με τη ρίψη σωστικού μέσου. Τελικά, ο χειριστής του κανό παρελήφθη από ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας και μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Ικαρίας. Για προληπτικούς λόγους, όχημα του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο του νησιού.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου