«Πιστεύω εις ένα παντοκράτορα Μητσοτάκη, ὁρατῶν τε πάντων καί ἀοράτων…»

«Πίστευα ότι θα βγω πρώτος», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος όταν πετάχτηκε όξω από τον πρώτο γύρο της μάχης. Διότι την πρωτιά του προσέφερε σύσσωμη η δεξιά παράταξη και οι δημοσκοπήσεις.

Πιστεύω ότι θα λάμψει η αλήθειά μου στην σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλο NOVARTIS. Διότι αυτό φρόντιζε η ανακρίτρια που είχε αναλάβει το φάκελό του και τον είχε ξεχάσει στο συρτάρι της με τα χαρτομάντηλα και τους συνδετήρες, μέχρι να ξημερώσει ο χρόνος που θα μπορούσε να επικαλεστεί παραγραφή της υπόθεσης.

Πιστεύω ότι «θα άρχιζα στις μπουνιές τον Τσίπρα και θα του έσπαζα τη μύτη» είχε γράψει έτσι τη φαντασίωσή του στο βιβλίο του, την οποία, μάλιστα, είχε οργανώσει κάπως στο μυαλό του.

Πιστεύω στον διασυρμό των ανθρώπων, πιστεύω στον εξευτελισμό και στις ποινικές συνέπειες των εκδιδόμενων γυναικών μέχρι αυτοκτονίας τους.
Τέλος, πιστεύω εις ένα παντοκράτορα Μητσοτάκη, ὁρατῶν τε πάντων καί ἀοράτων…

Ο Λοβέρδος πιστεύει. Πιστεύει ότι όλες οι ποθητές γι΄αυτόν φαντασιακές εξελίξεις, είναι πραγματικότητα. Ότι μπορεί να κάνει τα αδύνατα δυνατά. Αυτή είναι εξ άλλου και η δουλειά του φαντασιακού, να αναφέρεται μεταξύ των άλλων στους πολιτικούς μύθους. Μέχρι να στουκάρει στην αλήθεια.

Ο Λοβέρδος λειτουργεί όπως όλοι μας, έχει πάθος και επιθυμίες. Αλλά ακριβώς εδώ χωρίζουν οι δρόμοι μας. Διότι αυτός πορεύεται με μειωμένη ηθική, αυξημένη φιλοχρηματία και βαθιά πολιτική περιφρόνηση προς τους ανθρώπους χαμηλής κοινωνικής τάξης. Κι αν χρειαστεί γίνεται και κτηνώδης.

Υστερόγραφο

Όσο για τη μάχη του ΚΙΝΑΛ συνολικότερα, που κοντεύει να αποκτήσει ένταση λες και μιλάμε για τη μάχη στα Δερβενάκια ή τη μάχη στο Μανιάκι, πατάει καθαρά κι αυτή στο φαντασιακό ενός λαού που αγάπησε πολύ τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Το σημερινό πολιτικό υπόλοιπο, καμία σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ, απλά κουβαλά τα χρέη του και τον κακό εαυτό του. Κι όσοι κορδώνονται λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει» είναι για να χαϊδεύουν αυτιά των 60 και άνω που επιζητούν κάποιου είδους συμφωνία προκειμένου να αναβάλουν να αποδεχτούν τον πλήρη θάνατό του. Και που με το πέρασμα των ετών ξέχασαν πως ο πασοκισμός, από ένα σημείο και μετά έζεχνε βρωμιά και διαφθορά.

ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ .GR