Ουκρανία: Αποκαλύφθηκε το πρώτο μη επανδρωμένο ελικόπτερο μάχης

Η Ουκρανία επενδύει σε νέες τεχνολογίες για την αμυντική της βιομηχανία και το πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτής της προσπάθειας αποκαλύφθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία Ramzay και το νέο μη επανδρωμένο ελικόπτερο μάχης, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον όχι μόνο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αλλά και αγοραστών από το εξωτερικό.
Σύμφωνα με όσες πληροφορίες έγιναν γνωστές από την εταιρεία, το νέο αυτό drone – ελικόπτερο θα είναι ικανό να εκτελεί μια σειρά αποστολών, ενώ θα μπορεί να εξοπλίζεται και να ενσωματώνει διάφορα οπλικά συστήματα, ανάλογα με την επιχείρηση στην οποία θα κληθεί να αναπτυχθεί και να συμμετάσχει.

Οι πρώτες φωτογραφίες που το αποκαλύπτουν δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απεικονίζουν ένα πρωτότυπο μοντέλο, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία αναμένεται να το παρουσιάσει επίσημα στην ετήσια έκθεση Arms and Security που διεξάγεται στο Κίεβο. Το drone – ελικόπτερο θα μπορεί να εκτελέσει αποστολές όπως: επιτήρησης και αναγνώρισης, συλλογή πληροφοριών, ηλεκτρονικού πολέμου αλλά και επιδρομές κατά προσωπικού και οχυρωμένων στόχων.

Από την φωτογραφία που δημοσιεύθηκε, φαίνεται ότι έχει περιστρεφόμενο ρότορα δύο λεπίδων που το δίνουν την ικανότητα για κάθετη απογείωση, και οι σωληνοειδείς βάσεις είναι συνδεδεμένες με την άτρακτο του, ώστε να του διευκολύνει την προσγείωση σε δύσβατες περιοχές. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του είναι είναι 200 ​​κιλά και θα μπορεί με πυραύλους διαφόρων τύπων, όπως κατευθυνόμενα ή αντιαρματικά βλήματα αλλά και πυροβόλα μεγάλου διαμετρήματος.

Πηγή: Defence Blog, onalert