Ολυμπία Οδός: Ο πρώτος αυτοκινητόδρομος με ταχυφορτιστές

Οι «καθαρές τεχνολογίες» αποτελούν τα μέλλον των μετακινήσεων στην Ελλάδα όπως και σε πολλές άλλες χώρες, που σέβονται το περιβάλλον.

Πρωτοπόρος στις εξελίξεις, η Ολυμπία Οδός, ήταν ο πρώτος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα που εγκατέστησε ταχυφορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, από τον Ιανουάριο του 2018, στους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών <ΣΕΑ> του Ψαθοπύργου, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα εγκατασταθούν ταχυφορτιστές και σε άλλους σταθμούς το αμέσως προσεχές διάστημα.
Οι ΣΕΑ Ψαθοπύργου απέχουν 197 χλμ. από την Αθήνα, 17 χλμ. από την Πάτρα και έχουν εγκατεστημένους ταχυφορτιστές 50 kW και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας που υποστηρίζουν τα πρωτόκολλα CCS, CHAdeMO και AC43kW (CHAdeMO).

Μέσα στις προτεραιότητες της Ολυμπίας Οδού είναι η εγκατάσταση φορτιστών και στους υπόλοιπους ΣΕΑ, με επόμενο τους ΣΕΑ Βέλου (103 χλμ. από την Αθήνα ή 114 χλμ. από την Πάτρα), όπου μέχρι το τέλος του 2019 θα εγκατασταθούν ταχυφορτιστές 50 kW και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας που θα υποστηρίζουν τα πρωτόκολλα CCS και CHAdeMO.

Εντός του 2020 προγραμματίζεται η εγκατάσταση φορτιστών και στους ΣΕΑ Ακράτας και Αιγίου.

Με τους ταχυφορτιστές 50kW και ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας και των δυνατοτήτων φόρτισης κάθε αυτοκινήτου μπορούμε να πετύχουμε αυτονομία από 170 χλμ./ώρα φόρτισης μέχρι 290 χλμ./ώρα φόρτισης ή αλλιώς 10%-80% φόρτιση από 40 έως 80 λεπτά.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία των οδηγών
Η ασφάλεια των χρηστών, η ενημέρωσή τους και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών είναι οι τρεις στόχοι που η Ολυμπία Οδός επιχειρεί να επιτύχει μέσω των πλέον σύγχρονων υποδομών.

Με ένα κλικ ενημέρωση για την Κυκλοφορία
Για τον καλύτερο προγραμματισμό των ταξιδιών η Ολυμπία Οδός επένδυσε σε μια καινοτόμο υπηρεσία πρόβλεψης της κυκλοφορίας, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της ιστοσελίδας της εταιρίας www.olympiaodos.gr.

Η εφαρμογή επιτρέπει στους ταξιδιώτες να βλέπουν την:

• τρέχουσα κυκλοφορία στους σταθμούς διοδίων Ελευσίνας και Ισθμού
• πρόβλεψη της κυκλοφορίας στους σταθμούς διοδίων Ελευσίνας και Ισθμού για τις επόμενες τρεις ημέρες.
Η αποτύπωση της κυκλοφορίας είναι γραφιστική, αφορά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (προς Πάτρα και προς Αθήνα) και σημαίνεται με τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς, ανάλογα με την έντασή της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here