ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΠΙΘΑΝΑ

Νεκρές μάνα και κόρη
Κατερίνη: Το σενάριο της αυτοκτονίας εξετάζει η Αστυνομία
Στο σενάριο της αυτοκτονίας της 45χρονης μητέρας, η οποία πήρε μαζί της την 17χρονη κόρη της, προσανατολίζεται η ΕΛ.ΑΣ. για την τραγωδία στην Κατερίνη – Ο πατέρας και σύζυγος, καθώς και συγγενείς της οικογένειας, είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για δυστύχημα.οβαρά είναι τα ερωτήματα που δημιουργούνται για τον θάνατο μητέρας και κόρης στην Κατερίνη, οι οποίες είχαν εξαφανιστεί από τις 8 Νοεμβρίου.

Η 17χρονη Μαρία – Ιωάννα Δεληγιώργη και η 45χρονη μητέρα της, Σβέτα Βόλκοβα, βρέθηκαν νεκρές εννέα μέρες μετά την εξαφάνισή τους.Με τη χρήση drone, τα άψυχα σώματά τους βρέθηκαν κοντά στο όχημά τους, το οποίο είχε πέσει σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων, στο 27ο χλμ Κατερίνης -Ελασσόνας.

Το σενάριο της αυτοκτονίας εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, όλα δείχνουν ότι δεν ήταν απλά δυστύχημα.

Οι αρχές βέβαια εξετάζουν και το όχημα, προκειμένου να καταλήξουν σε οριστικά συμπεράσματα. Οι τελευταίες πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι η γυναίκα είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια και μάλιστα είχε ενημερώσει τηλεφωνικά τον άντρα της.Στο σενάριο της αυτοκτονίας συνηγορεί και η μαρτυρία της γιαγιάς της 17χρονης, πριν από λίγες μέρες στο Star.

H γυναίκα είχε αποκαλύψει ότι η 45χρονη αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό ψυχολογικά προβλήματα και χρειαζόταν βοήθεια. Όπως είπε, η 45χρονη είπε στον σύζυγό της ότι δεν αντέχει άλλο και θα αυτοκτονήσει – είπε μάλιστα ότι και στο παρελθόν είχε κάνει απόπειρα.

Πεπεισμένος ότι ήταν δυστύχημα ο πατέρας
Μιλώντας στον Alpha, ωστόσο, ο πατέρας της 17χρονης και σύζυγος της 45χρονης φάνηκε πεπεισμένος πως δεν πρόκειται για αυτοκτονία.

Όπως είπε, η σύζυγός του λάτρευε την κόρη τους και δεν θα της έκανε ποτέ κακό.Μάλιστα, τίποτα δεν προμήνυε ότι θα σκεφτόταν την αυτοκτονία, καθώς πριν φύγει από το σπίτι έκανε ό,τι ακριβώς έκανε κάθε πρωί.Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δρόμος σε εκείνο το σημείο είναι πολύ επικίνδυνος και ενδέχεται η σύζυγός του, ταραγμένη μετά από τον καβγά που είχαν, να μην ήταν συγκεντρωμένη στην οδήγηση, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει από τον δρόμο.

Συγγενείς και φίλοι δείχνουν να συμφωνούν ότι πρόκειται για δυστύχημα.

Κάποιοι αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο της οικογένειας είχε μηχανική βλάβη, ενώ επικαλούνται και την ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή της Κατερίνης όπου κινείτο το αμάξι.Στην «αλυσίδα» των γεγονότων υπάρχει και ένα… ανθρώπινο λάθος: αρχικά, η αστυνομία είχε παραπλανηθεί, θεωρώντας ότι ένα αυτοκίνητο, το οποίο εμφανίστηκε δύο ημέρες μετά τον θάνατο στις 8 Νοεμβρίου, όπως τον τοποθετεί χρονικά ο ιατροδικαστής, ήταν εκείνο με το οποίο εξαφανίστηκαν οι δύο γυναίκες, και έτσι στην ουσία οι Αρχές αναζητούσαν λάθος αυτοκίνητο.

Οι συγγενείς μάνας και κόρης είναι εξοργισμένοι, καταγγέλλοντας πως οι διαδικασίες για τις έρευνες εντοπισμού άργησαν χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος
Από την άλλη, ένα στοιχείο που συγκεντρώνει πολλά ερωτήματα είναι πως στον δρόμο δεν εντοπίστηκαν ροδιές από τυχόν απότομο φρενάρισμα ή ενδείξεις σύγκρουσης με άλλο όχημα.

Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρει η ιστοσελίδα anikolouli.gr, αναφέρουν πως αν είχε συμβεί ατύχημα, αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει μερικά μέτρα πιο πάνω και όχι στο σημείο από το οποίο εξετράπη το όχημα και κατέληξε στον γκρεμό. Παράλληλα, η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί.

«Είναι δύσκολο να ανασυρθεί το αυτοκίνητο από τη χαράδρα για να δώσει απαντήσεις. Πρέπει να είχε αναπτύξει ταχύτητα, αλλά ίχνη φρεναρίσματος ή σπασμένα γυαλιά από μια ενδεχόμενη σύγκρουση, δεν υπάρχουν. Μιλάμε για μια οικογενειακή τραγωδία. Μιλάμε για μία έφηβη με ειδικές ανάγκες και μια μητέρα να σηκώνει 17 χρόνια τον δικό της σταυρό» είπε η Αγγελική Νικολούλη μιλώντας σε εκπομπή του Alpha.

«Οι συγγενείς λένε ότι φρόντιζε και προστάτευε το παιδί της, αλλά ήταν και σε μια συνεχή ένταση και για κάποιους, ενδεχομένως ο καβγάς με τον γείτονα, που προηγήθηκε, να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είχε το παιδί στο αυτοκίνητο του συζύγου γιατί το δικό της ήταν χαλασμένο. Της είχε ζητήσει μια βόλτα η Μαρία, όπως ήταν μέσα στο αυτοκίνητο καυγάδισε έντονα με έναν γείτονα και έφυγε» συμπλήρωσε.