Οι επιθέσεις με βιτριόλι που έχουν συγκλονίσει

Συγκλονισμένη παραμένει η Ελλάδα από την υπόθεση με την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα. Το δρόμο της Δικαιοσύνης πήρε πλέον και αυτή η υπόθεση καθώς χθες συνελήφθη μια γυναίκα 35ετών, από τις αρχές ως η δράστης της επίθεσης με το βιτριόλι και οδηγήθηκε ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Τέτοιου είδους επιθέσεις έχουν συμβεί και στο παρελθόν και ξανά έχουν σοκάρει το Πανελλήνιο. Το βιτριόλι (θειικό οξύ), το ακουαφόρτε (υδροχλωρικό οξύ) αλλά και τα υπόλοιπα καυστικά υγρά, γίνονταν όπλα κυρίως στα χέρια όσων ήθελαν να εκδικηθούν, να προκαλέσουν φρικτό πόνο στα θύματα και κατά κύριο λόγο κρύβουν μίσος λόγω προσωπικών διαφορών.

Η επίθεση με βιτριόλι στην Κωνσταντίνα Κούνεβα

Τέτοιου είδους επίθεση έγινε σε βάρος της καθαρίστριας και μετέπειτα ευρωβουλευτού, Κωνσταντίνας Κούνεβα. Μια επίθεση με βιτριόλι που παραμένει ακόμη ανεξιχνίαστη.

Η Κούνεβα, το 2003 ξεκίνησε να εργάζεται στην ΟΙΚΟΜΕΤ, μεγάλη εταιρεία καθαρισμού και ενοικίασης εργατών που είχε αναλάβει τον καθαρισμό των σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Αθηνών Πειραιώς (ΗΣΑΠ). Κατά την εργασία της εκεί, προσπάθησε να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους από τη θέση της γραμματέως της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Ο αγώνας της αυτός προκάλεσε ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να δέχεται απειλές για τη ζωή της. Η Κούνεβα είχε αιτηθεί με σωρεία εγγράφων την αλλαγή της βάρδιάς της, από βραδινή σε πρωινή και τη μετακίνησή της από τον σταθμό Αμαρουσίου στον σταθμό Θησείο, αλλά το αίτημά της δεν έγινε δεκτό από την εργοδότρια εταιρεία.

Τα μεσάνυχτα στις 22 Δεκεμβρίου 2008 και ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα.

«Από τότε που το άκουσα δε βγάζω από το μυαλό μου την Ιωάννα. Όσο και να είναι πιο νέα, όσο και να είναι πιο δυνατή από μένα, όσο και να είναι λιγότερη η βλάβη ο πόνος είναι τεράστιος, η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη. Είναι δύσκολο… Εγώ εκείνες τις πρώτες μέρες έκανα απλώς προσπάθεια να ζήσω και να αντέξω τον πόνο και την κατάσταση στην οποία βρισκόμουν. Δεν σκεφτόμουν το μετά», εξομολογείται η Κωνσταντίνα Κούνεβα μιλώντας στο Star.

Η επίθεση με βιτριόλι στον Παύλο Σαράκη

Επίθεση με βιτριόλι δέχτηκε και ο ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης το 2007, στη συμβολή των οδών Θαρύπου και Λυσιμαχίας στον Νέο Κόσμο, μετά από αποκαλύψεις για υποθέσεις μαστροπείας. Την επίθεση είχε κάνει ένας Αλαβανός με τον δικηγόρο να υποβάλλεται σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για να διορθωθεί η ζημιά που υπέστη στο πρόσωπο.

«Είναι ένα έγκλημα που τραυματίζει βαριά σωματικά και ψυχικά το θύμα εφ΄ όρου ζωής. Εύχομαι να έχει συλληφθεί ο πραγματικός δράστης και να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης, αλλά και ενώπιον της κοινωνίας», ανέφερε ο δικηγόρος.

Τον Ιούλιο του 2002, ένας 61χρονος, ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στην Γλυφάδα, δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό από δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Ο ίδιος είχε αφήσει υπόνοιες ότι η επίθεση εναντίον του προερχόταν από συμφέροντα ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων.

Σωτηρία Μπέλλου

Σε μια συγκλονιστική ιστορία με βιτριόλι είχε εμπλακεί και η σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια Σωτηρία Μπέλλου, που έγινε πριν από πολλές δεκαετίες.

Η Σωτηρία Μπέλλου είχει παντρευτεί σε πολύ μικρή ηλικία. Ο άντρας της ήταν μέθυσος, ενώ κατά τη διάρκεια ενός από τους ξυλοδαρμούς η Σωτηρία έριξε βιτριόλι στο πρόσωπό του. Για αυτό το γεγονός καταδικάστηκε σε τρία χρόνια στη φυλακή, από τα οποία εξέτισε έξι μήνες.

Παρουσιάστρια στη Μεγάλη Βρετανία θύμα του συντρόφου της

Το 2009 ο σύντροφος της 24ετών τότε παρουσιάστριας Κέιτι Πάιπερ από τη Μεγάλη Βρετανία της έριξε θειικό οξύ στο πρόσωπο.

«Κοιτάξτε με… Άλλαξε η εμφάνισή μου, αλλά είναι πολύ βαθύτερο από αυτό. Εννοώ πως άλλαξε τη ζωή μου όπως την ήξερα, άλλαξε την πορεία της καριέρας μου, άλλαξε τις σχέσεις μου με τους ανθρώπους, άλλαξε την ψυχική μου κατάσταση», δήλωνε η παρουσιάστρια μετά την τραγική εμπειρία που βίωσε.

ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ
LOWORDER.GR