Ο βιολογικός πόλεμος στις… διαταγές της οικονομίας; Μυστικές υπηρεσίες «φύτεψαν» τον κορωνοϊό στην Κίνα;

Η εκτόξευση της κινεζικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια είναι τόσο εντυπωσιακή όσο και ανησυχητική για τους «άλλοτε» ισχυρούς που πλανήτη. Και αυτό είναι κάτι που έχει ανησυχήσει τον Δυτικό κόσμο, με αποτέλεσμα τον εμπορικό πόλεμο που άνοιξε η Αμερική αλλά και η συντονισμένη απαξίωση των κινεζικών προϊόντων (ειδικά) τεχνολογίας από τις υπόλοιπες βιομηχανικές χώρες του πλανήτη.

Έτσι από την «φαρέτρα» των ισχυρών βγήκε το… τελευταίο χαρτί, το οποίο δεν είναι άλλο από τον βιολογικό πόλεμο!

Συνήθως ένας βιολογικός πόλεμος στοχεύει στον αφανισμό πληθυσμών όπως έγινε πριν από μερικές δεκαετίες με την εξάπλωση του έμπολα στην υποσαχάρια Αφρική… Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, η παράπλευρη απώλεια (Casualties of War) είναι οι ανθρώπινες ζωές μια και πρωταρχικός στόχος είναι η οικονομία του κίτρινου γίγαντα!

Το φαινόμενο της πεταλούδας

Το σχέδιο ήταν απλό μια και βασίστηκε στο φαινόμενο της πεταλούδας (δηλαδή: «πετάει μια πεταλούδα στην Κίνα και γίνεται σεισμός στο Παρίσι»)… Με απλά λόγια, από τη στιγμή που ένας θανατηφόρος ιός προσβάλει μια χώρα με πανίσχυρες εξαγωγές και δισεκατομμύρια εργαζόμενους είναι απολύτως λογικό πέρα από την απαγόρευση μετακίνησης των ανθρώπων, απαγορεύεται και η μετακίνηση προϊόντων από τη χώρα αυτή.

Αυτόματα ο βιολογικός πόλεμος μετατρέπεται σε οικονομικό και το «ντόμινο» αρχίζει να διαλύεται…

Οι εξαγωγές

Και για του λόγου το αληθές σε λίγα μόνο 24ωρα έχουν μπει στον «πάγο» όλα τα κινεζικά προϊόντα είτε αφορούν τρόφιμα είτε οποιοδήποτε άλλο τομέα. Οι χώρες που παραδοσιακά εισάγουν προϊόντα από την κινεζική αγορά ακαριαία ενεργοποίησαν ένα άτυπο «εμπάργκο» θέλοντας να αποφύγουν την οποιαδήποτε έκθεση στον θανατηφόρο κίνδυνο από τον ιό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το «πάγωμα» των εξαγωγών της Κίνας μόνο προς τις ΗΠΑ θα επιφέρει μείωση κατά 370.000.000.000 προϊόντα.

Μάλιστα, σε πολλές πόλεις της Κίνας, ακόμα και εκτός των 12 που βρίσκονται σε «καραντίνα», οι ιδιοκτήτες των εργοστασίων τραβάνε «χειρόφρενο» στην παραγωγή δίνοντας στους εργαζομένους υποχρεωτικές άδειες, με χαρακτηριστικά παραδείγματα επιχειρήσεις στο Πεκίνο και τη Σαγκάη έστω και αν βρίσκονται μακριά από τη ζώνη κινδύνου.

Στα τάρταρα αεροπορικές εταιρείες και κρουαζιέρες

Προφανής πτώση αεροπορικών πτήσεων. Ολοένα και περισσότερα αεροδρόμια «παγώνουν» τις απευθείας πτήσεις από και προς την Κίνα υπό τον φόβο της εξάπλωσης του ιού. Τα πρακτορεία έχουν πάψει να συνεργάζονται με παραρτήματα στις ασιατικές χώρες ενώ αυξημένα μέτρα πρόληψης παίρνουν τα αεροδρόμια όσον αφορά τη λίστα των επιβατών, των οποίων τα ταξιδιωτικά ιστορικά ελέγχονται σε περίπτωση που έχουν επισκεφθεί πρόσφατα την Ασία.

Επιρροή και στις κρουαζιέρες. Συνεχείς ακυρώσεις γίνονται και στις κρουαζιέρες που περιλαμβάνουν προορισμούς της Ασίας με τις εταιρείες να αναβάλλουν τα ταξίδια είτε να αλλάζουν τα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων. Από τη σύγχυση έχουν προκληθεί δε τεράστια ζητήματα με τις επιστροφές χρημάτων για ταξίδια που ακυρώνονται.

«Μαύρη» η κινεζική Πρωτοχρονιά

Να σημειωθεί, δε, πως αυτές τις ημέρες γιορτάζεται η Πρωτοχρονιά του Κινεζικού Ημερολογίου, γεγονός που μετατρέπει την Κίνα σε πόλο έλξης τουριστών, που όμως όπως ήταν αναμενόμενο δεν ίσχυσε για τη φετινή χρονιά.

Εκτιμήσεις δείχνουν σημαντικές πτώσεις στους ισολογισμούς των ακαθάριστων εγχώριων προϊόντων τόσο της Ιαπωνίας όσο και της Κίνας σε επίπεδο 0.2% και 0.8% αντίστοιχα.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως το 2002 που είχε εκτεθεί ξανά η Κίνα σε ιό που την έβαλε σε «καραντίνα», το «πάγωμα» της οικονομίας διήρκεσε 18 μήνες και προκάλεσε πτώση ως και 5% του ΑΕΠ.

Ξεφεύγει από τον έλεγχο

Σύμφωνα με την αξιόπιστη πηγή του newsbreak (αλλά και την άποψη οικονομικών αναλυτών) το «παράπλευρο χτύπημα» στην οικονομία του κίτρινου γίγαντα, που επιτυγχάνεται με μία τέτοια… επίθεση έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα, θα είναι αρκετό ώστε να επιβραδύνει την κινεζική ανάπτυξη για τουλάχιστον 2-3 χρόνια.

Έτσι η ανάπτυξη ενός τέτοιου «πολέμου» ήταν το χαρτί που έπρεπε να παίξουν κάποιες μυστικές υπηρεσίες ώστε να αντικατασταθεί… αναίμακτα το εμπάργκο των ΗΠΑ αλλά και άλλων βιομηχανικών χωρών.

Βέβαια ο προβληματισμός και η προσπάθεια τώρα είναι ο βιολογικός-οικονομικός πόλεμος να μην ξεφύγει από τον έλεγχο, κάτι που μέχρι τώρα φαίνεται να μην επιτυγχάνεται μια και οι συνέπειες από τον κορωναϊό δείχνουν να είναι ραγδαίες.

Υπάρχει το εμβόλιο;

Για την ιστορία και τον… προβληματισμό να πούμε ότι το 2014 μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής την δόκτορα Erica Bickerton, (σε συνεργασία με τους Sarah KEEP και Paul Britton) κατέθεσε μία πατέντα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στο European Patent Office με αριθμό EP3172319B1.

ΠΗΓΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

NEWS BRIEFING

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΛΑΕ!