Άδωνις, ο μπακαλόγατος με τη… γραβάτα που κάνει κουμάντο στην τσέπη σου!

Κάθε μέρα ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεπερνά τον εαυτό του. Είναι ταλέντο αυτό, να του το αναγνωρίσουμε. Δεν υπάρχει μέρα που να μην εκστομίσει μια καινούρια νεοφιλελεύθερη αρλούμπα που την ακούς και θέλεις να υποβάλεις τον ίδιο σου τον εαυτό σε βασανιστήρια.

Αυτό που είπε σήμερα, όμως, ίσως είναι το καλύτερο όλων των εποχών. Ο Προβοκάτορας του απονέμει χρυσό βατόμουρο και οποιοδήποτε άλλο πιθανό βραβείο.

Διότι, την ώρα που η ακρίβεια έχει πάρει τη μορφή «τσουνάμι» και δοκιμάζει τις αντοχές των ελληνικών νοικοκυριών, ο τιτάνας αυτός της πολιτικής, είπε:

«Σε ετήσια βάση, φαντάζομαι είδατε τις ανακοινώσεις της Eurostat μόλις προχθές, σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός στην Ελλάδα η πρόβλεψη είναι ότι θα κλείσει στο 0,1. Όχι σε μηνιαία βάση, αλλά τι ξόδεψε από την τσέπη του όλο το χρόνο. Ε, όλο το χρόνο, επειδή το πρώτο εξάμηνο είχες αρνητικό πληθωρισμό, δηλαδή πέφτανε οι τιμές, και το δεύτερο είχες πληθωρισμό, ανεβαίνανε οι τιμές, στο σύνολο του έτους λέει η Eurostat ο Έλληνας πολίτης δεν έχασε λεφτά. Το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκε το εισόδημά του, το δεύτερο εξάμηνο μειώθηκε».

Καταλάβατε; Όχι, καταλάβατε τι είπε; Είπε ότι τον… Απρίλιο και τον Μάιο του 2021 οι τιμές έπεφταν. Τα μακαρόνια δηλαδή και το ρύζι και το γάλα ήταν πιο φθηνά, άρα τώρα δεν πρέπει να υπάρχει γκρίνια που οι τιμές «εκτοξεύονται»!

Άρα, έπρεπε ρε αδερφέ να είχες κάνει τα κουμάντα σου. Έβρισκες το γάλα 10 λεπτά του ευρώ φθηνότερο; Να τα έβαζες στην άκρη αγαπητέ! Και έτσι, δεκάλεπτο – δεκάλεπτο, να έφτανες στον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη που οι τιμές πήραν… φωτιά και να μπορείς να τα πληρώσεις!

«Κλείστε τα»! Αμετανόητος ο Άδωνις για την εστίαση με ύφος «μη σώσουν»! «Κλείνει το μάτι» στους απεργοσπάστες (video)
Μάταια οι δημοσιογράφοι του Open προσπαθούσαν να πείσουν τον υπουργό – μπακαλόγατο πως η όποια μείωση τιμών την περασμένη άνοιξη -εν μέσω πανδημίας με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τα οικονομικά ενός νοικοκυριού- δεν μπορεί να συνεπάγεται… κομπόδεμα το Νοέμβριο.

Εκείνος όμως ακάθεκτος. Δεν άκουγε, δεν τον ένοιαζε. Τα νούμερα τού έβγαιναν μια χαρά.

Το μόνο που δεν είπε, ήταν «ας προσέχατε».

Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια. Τα είπε όλα ο ΖΗκος της Ανάπτυξης…

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ
ERETIKOS.GR