Ο Κυριάκος ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει τον γάμο ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών

Óõíåäñßáóç ôùí áñìüäéùí åðéôñïðþí ôçò ÂïõëÞò ó÷åôéêÜ ìå ôï ó÷Ýäéï íüìïõ ãéá ôç óõìöùíßá ìå ôïõò èåóìïýò ôçí ÐÝìðôç 13 Áõãïýóôïõ 2015. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Ο κύβος ερρίφθη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να εισηγηθεί μία μεγάλη τομή στην ελληνική κοινωνία. Αυτή της νομιμοποίησης του γάμου ομόφυλων ζευγαριών και το πλήρες δικαίωμα υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο πρωθυπουργός έχει ήδη δώσει τις ανάλογες εντολές στους δύο κορυφαίους υπουργούς του. Τον Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Άκη Σκέρτσο.

Οι δύο υπουργοί επικρατείας αναμένεται να επεξεργαστούν το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο θα έρθει προς ψήφιση από την παρούσα βουλή. Ο πρωθυπουργός πιστεύει πως ένα τέτοιο νομοσχέδιο θα περνούσε άνετα και με ευρεία πλειοψηφία, έχοντας ως δεδομένο ότι και ο ΣυΡιζΑ θα το υπερψηφίσει. Ενώ θεωρεί ότι ουδείς εκ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας θα τολμήσει να το καταψηφίσει.

gay
Εκεί που υπάρχει μία σχετική διχογνωμία είναι ο τρόπος με τον οποίο η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα κοινοποιηθεί. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού πιστεύουν ότι δεν θα πρέπει να έρθει προς ψήφιση με επικοινωνιακές τυμπανοκρουσίες, διότι κάτι τέτοιο θα ξένιζε μεγάλο κομμάτι της εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός όμως θεωρεί ότι αυτή η πρωτοβουλία θα πρέπει να γίνει ευρέως γνωστή και να αποτελέσει μάλιστα στίγμα της πολιτικής κατεύθυνσης που θέλει να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράταξη.

Αυτή η διχογνωμία μάλλον θα επιλυθεί με κάποιες σφυγμομετρήσεις που θα γίνουν από το Μέγαρο Μαξίμου πριν την ανακοίνωση.

Πηγή: newsbreak.gr