Ο έλεγχος μυαλού είναι πραγματικός: Το αμερικανικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας 6506148 B2 επιβεβαιώνει ότι το ανθρώπινο νευρικό σύστημα μπορεί να χειριστεί μέσω ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από οθόνες!

Ο έλεγχος του μυαλού θεωρήθηκε αρχικά ως μια απλή θεωρία συνωμοσίας.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών του όρου, οι υποστηρικτές του πίστευαν ότι το μυαλό ενός ανθρώπου μπορούσε να ελεγχθεί μέσω της διάδοσης προπαγανδιστικών μηνυμάτων που ταιριάζουν στο άτομο που διαδίδει το μήνυμα. Ακόμη και οι θεωρίες των μέσων ενημέρωσης, όπως η ρύθμιση της ατζέντας, η πλαισίωση και η εκκίνηση, υποστήριξαν την ιδέα ότι ο ανθρώπινος νους θα μπορούσε να ελεγχθεί για να σκεφτεί σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση τα μέσα ενημέρωσης που ήθελαν.

Αυτό, θεωρητικά, καθίσταται δυνατό μέσω των μηνυμάτων που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διαδίδουν στο κοινό. Καθώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βομβαρδίζουν συνεχώς τους ανθρώπους με ένα συγκεκριμένο μήνυμα ή ιδέα, με την πάροδο του χρόνου, οι άνθρωποι γίνονται εθισμένοι σε αυτό, υιοθετώντας το ως πραγματικότητα. Φυσικά, αν συμβεί αυτό, σημαίνει ότι οι νοητικές ικανότητες των ανθρώπων έχουν τροποποιηθεί.

Έλεγχος μυαλού

Ωστόσο, ο έλεγχος του νου μετακινήθηκε από απλά μηνύματα επικοινωνίας των μέσων ενημέρωσης σε κάτι βαθύτερο μετά από μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Το 1999, ο εγκληματολόγος ψυχολόγος Dick Anthony αποκάλυψε ότι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών (CIA) εφηύρε καταδικαστικές τεχνικές πλύσης εγκεφάλου κατά του κομμουνισμού κατά τη διάρκεια του Κορεατικού πολέμου.

Η αποκάλυψη του Anthony οδήγησε σε περαιτέρω διερεύνηση της CIA. Αργότερα αναδείχθηκε ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είχε πειραματιστεί για τον έλεγχο του ανθρώπινου νου αμέσως μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1945, η κυβέρνηση προσέλαβε κρυφά πολλούς Ναζί επιστήμονες, ορισμένοι από τους οποίους είχαν εντοπιστεί και διωχθεί ως εγκληματίες πολέμου κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Νυρεμβέργης.

Η πρόσληψη έγινε με την ονομασία Operation Paperclip. Ο στόχος της Operation Paperclip ήταν να αξιοποιήσει τη γνώση αυτών των ναζιστικών εγκληματιών επιστημόνων. Οι Ναζί είπαν ότι αν συμφωνήσουν και εργάζονται για την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, η κυβέρνηση θα τους προστατεύσει από τη δίωξη. Οι ναζιστές συμφώνησαν αντί να τους στείλουν στην αγχόνη.

Μετά την πρόσληψή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τους Ναζί σε πολλά εξαιρετικά κρυφά πειράματα.

Ένα από αυτά τα πειράματα ήταν ο τρόπος ελέγχου του ανθρώπινου νου μέσω της τεχνολογίας και της επιστήμης. Με τη βοήθεια των Ναζί, στη δεκαετία του 1950, η CIA και η Υπηρεσία Άμυνας διεξήγαγαν μυστική έρευνα με την κωδική ονομασία MKULTRA. Το έργο μετονομάστηκε αργότερα στο Project ARTICHOKE. Ο σκοπός ήταν να μελετηθεί ο έλεγχος του νου, η ανάκριση, η τροποποίηση της συμπεριφοράς και τα σχετικά θέματα.

Όταν αυτά τα μυστικά δημοσιοποιήθηκαν, η CIA δεν τα αμφισβήτησε ποτέ, εκτός από το να πει ότι διέκοψε τα προγράμματα. Αλλά το μεγάλο ερώτημα εδώ είναι: μπορούμε να εμπιστευθούμε τη CIA; Τι γίνεται αν κατορθώσουν να εφεύρουν μια τεχνολογία για να ελέγξουν το ανθρώπινο μυαλό με το οποίο δεν γνωρίζουμε;

Το 2013, το BBC δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Είμαστε κοντά στο να κάνουμε πραγματικότητα τον έλεγχο του νου του ανθρώπου;» Στο άρθρο αυτό λέγεται ότι ο Rajesh Raoa, ερευνητής στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, είχε καταφέρει να παίξει υπολογιστή με το μυαλό του χωρίς τη χρήση φυσικών ελεγκτών.

Η εφεύρεση του κ. Raoa έπεισε πολλούς ερευνητές ότι ο έλεγχος του νου δεν αποτελεί πλέον θεωρία συνωμοσίας, αλλά ότι είναι πραγματική. Μερικοί ερευνητές εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες για την εφεύρεση της Raoa, λέγοντας ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αποκάλυψη των Ζόμπι.

«Όταν έχουμε άμεσες συνδέσεις στον εγκέφαλο και μπορείτε να ελέγξετε κάποιον σαν ρομπότ, τότε θα μπορούσαμε να έχουμε προβλήματα», δήλωσε ο Δρ Ian Pearson, ένας μελλοντολόγος με φόντο την επιστήμη και τη μηχανική.

Για να σας αποδείξουμε, χωρίς καμία ασάφεια, ότι ο έλεγχος του νου είναι πραγματικός και ότι η τεχνολογία που κάνει την εξαιρετικά ανήθικη, ανήθικη και διεφθαρμένη δουλειά είναι διαθέσιμη, κοιτάζουμε κάτι που βρήκαμε στο διαδίκτυο.

Έχουμε βρει επιστημονική έρευνα που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο με αριθμό ευρεσιτεχνίας US 6506148 Β2. Έχει τίτλο «χειρισμός του νευρικού συστήματος από ηλεκτρομαγνητικά πεδία από οθόνες».

Η περίληψη αναφέρει: «Φυσιολογικές επιδράσεις έχουν παρατηρηθεί σε ένα ανθρώπινο υποκείμενο σε απόκριση της διέγερσης του δέρματος με αδύναμα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που πάλλονται σε ορισμένες συχνότητες κοντά σε ½ Ηζ ή 2,4 Ηζ, έτσι ώστε να διεγείρουν ένα αισθητήριο συντονισμό. Πολλές οθόνες υπολογιστή και τηλεοράσεις, όταν εμφανίζουν παλμικές εικόνες, εκπέμπουν παλμικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία επαρκούς πλάτους για να προκαλέσουν τέτοια διέγερση.

Είναι συνεπώς δυνατό να χειριστεί το νευρικό σύστημα ενός υποκειμένου παλλόμενοι εικόνες που εμφανίζονται σε μια κοντινή οθόνη υπολογιστή ή τηλεόραση.

Για το τελευταίο, η παλμική εικόνα μπορεί να ενσωματώνεται στο υλικό του προγράμματος ή μπορεί να επικαλύπτεται με τη διαμόρφωση μιας ροής βίντεο, είτε ως σήμα RF είτε ως σήμα βίντεο.

Η εικόνα που εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή μπορεί να παλλόταν αποτελεσματικά από ένα απλό πρόγραμμα υπολογιστή.