Ο άντρας που έπεσε από τον 47ο όροφο και ξύπνησε την ημέρα των Χριστουγέννων

Το 2007 ο Alcides και ο Edgar Moreno εργάζονταν ως καθαριστές τζαμιών στον Solo Tower της Νέας Υόρκης, όταν ξαφνικά η σκαλωσιά πάνω στην οποία βρίσκονται κατέρρευσε και τα δύο αδέρφια έπεσαν από ύψος 47 ορόφων στο δρόμο. Ο Edgar βρήκε ακαριαίο θάνατο, ο Alcides όμως όχι μόνο κατάφερε να επιβιώσει της πτώσης αλλά οι τραυματιοφορείς τον βρήκαν να κάθεται και να τους περιμένει όταν έφτασαν στο σημείο.

Ο Alcides μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου και χειρουργήθηκε, ενώ τις επόμενες 18 μέρες έπεσε σε κώμα και πέρασε από άλλα εννέα εξαιρετικά πολύπλοκα χειρουργεία. Κανείς δεν περίμενε να συνέλθει, για την ακρίβεια κανείς δεν περίμενε να επιβιώσει εξ αρχής και όλα πλέον ήταν θέμα χρόνου.

Και τότε ο Alcides ξύπνησε από το κώμα ανήμερα των Χριστουγέννων, με πλήρη διαύγεια και σαν να μην τρέχει τίποτα. Πώς; Κανείς δεν έχει καταλάβει μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών του. Ένας λογικός άνθρωπος τώρα μπορεί να σκεφτεί «εντάξει, φαντάζομαι όμως πως έμεινε παράλυτος, σωστά;». Λάθος. Ο Alcides όχι μόνο κατάφερε να ξαναπερπατήσει αλλά το 2013 πήρε μέρος και σε έναν φιλανθρωπικό αγώνα βάδην 6 χιλιομέτρων.