Ο 33χρονος Αντώνης έχει σκλήρυνση κατά πλάκας και «κατέκτησε» τον Όλυμπο – Σχεδιάζει να ανέβει στο Κιλιμάντζαρο

33χρονος Αντώνης δηλώνει πως πλέον στόχος του είναι να ανέβει στο Κιλιμάντζαρο.

«Διαγνώστηκα τον Σεπτέμβριο του 2015 με σκλήρυνση κατά πλάκας. Άρχισα από τη Σπάρτη να βλέπω κάποιους γιατρούς, πήγα στην Αθήνα και υπήρξε ένας γιατρός που πρότεινε να σταματήσω την γυμναστική. Τότε τα δεδομένα ήταν ελλιπή, δεν ήξεραν αν η γυμναστική μπορούσε να πυροδοτήσει τη νόσο και γι αυτό το λόγο μου είπε να σταματήσω, να έχω μια πιο ήπια ζωή», είπε στο MEGA ο Αντώνης Μαρκάκος.

«Σκέφτηκα διαφορετικά, γυμναζόμουν, έκανα καλή διατροφή και ήταν όλα καλά. Οι γιατροί μου είπαν πως την πάθηση δεν την είχα από τα 26, αλλά από τα 17-18», συμπλήρωσε.

«Είμαι αρκετά δραστήριος, ψάχνω τις έρευνες που υπάρχουν, οι οποίες λένε ότι η γυμναστική και η διατροφή βοηθούν στην πάθηση, οπότε προσπαθώ», ανέφερε.

«Η γυμναστική με βοήθησε πάρα πολύ, όπως και η επαφή με τη φύση. Στον Ταύγετο έχω ανέβει αρκετές φορές είναι δίπλα μου. Το μεγαλύτερο υψόμετρο που έχω ανεβεί είναι ο Όλυμπος 2.918 μέτρα» υποστήριξε.

Για την σωματική άσκηση στην καραντίνα ο κ. Μαρκάκος λέει: «στέλνουμε 6 και βγαίνουμε όπου μπορούμε. Έχω την τύχη να είμαι στην επαρχία και βγαίνω. Καλό είναι όλοι να μην τα παρατάνε, όχι μόνο όσοι έχουν σκλήρυνση. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης»

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΚΤΗ!