Νέα ισραηλινή μελέτη δείχνει ότι η Covid-19 στοχεύει περισσότερο το ανοσοποιητικό σύστημα από τους πνεύμονες

ΒΟΜΒΑ από νέα ισραηλινή μελέτη προτρέπει την «επανεξέταση» της φύσης της COVID-19, καθώς δείχνει ότι τα αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσουν. Να γιατί>

Οι γενετιστές του πανεπιστημίου Ben Gurion προτείνουν ότι η ασθένεια στοχεύει κυρίως το ανοσοποιητικό σύστημα, όχι τους πνεύμονες και λένε ότι εάν η υπόθεση είναι αληθινή, μπορεί να ανοίξει μια νέα δυνατότητα θεραπείας

Του Nathan Jeffay/ The Times of Israel

Ήρθε η ώρα να «ξανασκεφτούμε» την ιδέα ότι η COVID είναι πάνω απ’ όλα αναπνευστική ασθένεια, καθώς νέα έρευνα δείχνει ότι είναι στην πραγματικότητα μια «ανοσοποιητική και αναπνευστική» κατάσταση, λένε Ισραηλινοί επιστήμονες.

Η ομάδα πίσω από τη νέα έρευνα που έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους λέει ότι η ιδέα μπορεί να βοηθήσει στην εξήγηση της ασυνήθιστης φύσης του COVID-19 και μπορεί ακόμη και να ανοίξει το δρόμο για τα αντιοξειδωτικά που δεν συνταγογραφούνται για να βοηθήσουν στη θεραπεία της νόσου.

Οι γενετιστές από το Πανεπιστήμιο Ben Gurion μελέτησαν τα μιτοχόνδρια. Συχνά αποκαλούμενα «σταθμοί παραγωγής ενέργειας» των κυττάρων, παράγουν το μεγαλύτερο μέρος της χημικής ενέργειας που απαιτείται για να τροφοδοτήσουν τις βιοχημικές αντιδράσεις του κυττάρου.

«Περιμέναμε να δούμε μια αλλαγή στα μιτοχόνδρια στον πνεύμονα αλλά όχι στο αίμα, γιατί τελικά, ο COVID-19 υποτίθεται ότι είναι μια ασθένεια των πνευμόνων», δήλωσε στους Times of Israel ο καθηγητής Dan Mishmar, επικεφαλής ερευνητής και πρόεδρος της Γενετικής Εταιρείας του Ισραήλ.

«Αλλά προς έκπληξή μας, διαπιστώσαμε ότι ισχύει το αντίθετο. Δεν είδαμε καμία αλλαγή στα μιτοχόνδρια στον πνεύμονα, αλλά είδαμε μια σημαντική αλλαγή στο αίμα, με μείωση της έκφρασης των γονιδίων των μιτοχονδρίων».

Το αναπνευστικό στοιχείο του ιού θεωρείται τόσο ισχυρό που είναι επίσημα γνωστό ως σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο κοροναϊός 2 (SARS-CoV-2). Αλλά ο Mishmar είπε ότι καθώς το αίμα είναι ένας ισχυρός δείκτης της κατάστασης του ανοσοποιητικού συστήματος, η μελέτη του υποδηλώνει ότι η διαταραχή του ανοσοποιητικού προηγείται κάθε αναπνευστικού ζητήματος.

Η υπόθεσή του είναι ότι τα μη φυσιολογικά λειτουργικά μιτοχόνδρια οδηγούν σε μερικές από τις πιο ανησυχητικές επιπτώσεις του COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της καταιγίδας κυτοκινών, η οποία συχνά χαρακτηρίζεται ως ανοσολογική υπερβολική αντίδραση που μπορεί να προκαλέσει ταχεία εξάλειψη.

Και ο Mishmar είπε, εάν έχει δίκιο, η κατάσταση των ασθενών θα μπορούσε να βελτιωθεί με τα υπάρχοντα αντιοξειδωτικά.

«Μέχρι τώρα τα μιτοχόνδρια ως σύστημα σχεδόν αγνοούνταν, και τώρα τα προσδιορίζουμε ως κεντρικό παράγοντα της νόσου και αρχίζουμε να διερευνούμε πώς να βοηθήσουμε και να βελτιώσουμε τη λειτουργία των μιτοχονδρίων και ενδεχομένως να οδηγήσουμε σε βελτίωση των συμπτωμάτων», είπε. .

«Υπάρχουν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, ή αυστηρά συμπληρώματα, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε αυτό ακριβώς – είναι αντιοξειδωτικά. Μειώνουν τα σήματα που παράγονται από τα μιτοχόνδρια και δεδομένου ότι η καταιγίδα κυτοκινών είναι ουσιαστικά μια καταιγίδα σηματοδότησης, θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμη για να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο».

Συζητώντας την έρευνα, ο Mishmar είπε: «Πήραμε δεδομένα που ήταν ήδη διαθέσιμα από μεταγραφές RNA που συλλέχθηκαν τόσο από δείγματα αίματος όσο και από τις αναπνευστικές οδούς από ασθενείς με κορωνοϊό και από μάρτυρες. Προήλθαν τόσο από ιστούς όσο και από μεμονωμένα κύτταρα.

«Ρωτήσαμε τους εαυτούς μας γιατί βλέπαμε αλλαγές στα μιτοχόνδρια του αίματος, όχι στον πνεύμονα. Αυτό μας οδήγησε να αναλύσουμε σε βάθος τα δεδομένα που προέρχονταν από μεμονωμένα κύτταρα που είχαμε από ασθενείς. Αυτή η ανάλυση υποστήριξε αυτό που βρήκαμε στο αίμα, δηλαδή την υπόθεση ότι το αποτέλεσμα στο αίμα πιθανότατα προέρχεται από το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι πιθανό ότι η δυσλειτουργία στο ανοσοποιητικό σύστημα οδηγεί τόσο στην καταιγίδα κυτοκινών που είναι τόσο χαρακτηριστική για τον COVID, όσο και σε πνευμονική νόσο».

https://kourdistoportocali.com/