Νέα έρευνα του CDC αποκαλύπτει τους κινδύνους νόσησης από κορωνοϊό στους πλήρως εμβολιασμένους

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το CDC των ΗΠΑ, οι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού κινδυνεύουν να καταλήξουν. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρονται και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι εμβολιασμένοι σε σχέση με τους ανεμβολίαστους.

Ο CDC αναφέρει ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες έχουν σίγουρα μικρότερη πιθανότητα νοσηλείας και βαριάς νόσησης, παρ όλα αυτά επισημαίνει ότι κανένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δεν είναι πλήρως αποτελεσματικό.

Η «μετεμβολιαστική λοίμωξη» ή «διαπεραστική λοίμωξη» (breakthrough infection), δηλαδή αυτή που περνάει τα αντισώματα του εμβολίου και μολύνει τον άνθρωπο, σε κάποιες όχι και τόσο σπάνιες περιπτώσεις, οδηγεί σε νοσηλεία ακόμα και στο θάνατο όπως ήδη πιθανόν γνωρίζουμε.

Αλλά τι ακριβώς συμβαίνει στον οργανισμό αυτών των περιπτώσεων; Πόσο πρέπει να ανησυχούμε;
Ο καθηγητής Πανεπιστημίου, πρόεδρος και CEO του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Νιού Τζέρσι, στο Νewark, Shereef Elnahal ανέφερε πως ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες βλέπει αρκετά περιστατικά μετεμβολιαστικής λοίμωξης από τον κορωνοϊό, που καταλήγουν στο θάνατο, επιβεβαιώνοντας την εξασθένιση της αποτελεσματικότητας όλων των εμβολίων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ygeianews.gr, οι Νew York Times ανέλυσαν δεδομένα των μολύνσεων όπου φαίνεται πως οι εμβολιασμένοι έχουν σχεδόν το ίδιο ιικό φορτίο στη μύτη τους όσο οι ανεμβολίαστοι όταν μολύνονται.