«Μπλόκο» στην Κρήτη! Η κίνηση της Ελλάδας για να αποτρέψει τους Τούρκους

Η Αθήνα προετοιμάζεται για νέες παραχωρήσεις θαλάσσιων περιοχών προς έρευνα κι εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και μάλιστα «οικοπέδου» που έχει καταλάβει στα ελληνικά ύδατα, η παράνομη οριοθέτηση της ΑΟΖ ανάμεσα στην Τουρκία και την Λιβύη.

Για να αποτρέψει η Ελλάδα τους Τούρκους απευθύνεται σε άλλες εταιρείες και απλά ευχόμαστε να μην τα ρουφήξουν όλα, βρίσκοντας την Ελλάδα σε εθνική έκτακτη ανάγκη, λόγω των τουρκικών απειλών για παράνομες γεωτρήσεις σε Ελληνικό Ζωτικό Χώρο.

Πρόκειται για την θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, έκτασης 33.933 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία, σύμφωνα με το ρεπορτά της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», συνορεύει με την παραχώρηση «Νοτιοδυτικά της Κρήτης» που έχουν αναλάβει για έρευνες – κατόπιν σύμβασης μίσθωσης με το ελληνικό Δημόσιο η οποία και κυρώθηκε από τη Βουλή – οι εταιρείες «Total – ExxonMobil – Ελληνικά Πετρέλαια».

Το αδιάθετο μπλοκ όπως έχει οριοθετηθεί βρίσκεται κάτω από την Γαύδο και τις περιφερειακές ενότητες του Ηρακλείου και του Λασιθίου.

Εκεί ακριβώς νότια της ανατολικής περιφερειακής ενότητας της Κρήτης περνά η παράνομη γραμμή οριοθέτησης βάσει του συμφώνου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Φαγέζ Αλ Σάρατζ καταπατώντας μέρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Το σχέδιο της Αθήνας, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, είναι να μπλοκάρει τα σχέδια της Άγκυρας μέσα από τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση της περιοχής “Νότια της Κρήτης”, προσκαλώντας διεθνείς πετρελαϊκούς ομίλους για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα ελληνικά ύδατα.