«ΜΠΑΜ» στην Κέρκυρα – Οι Ρότσιλντ αποκαλύφθηκαν, ποιοι οι «φίλοι« τους στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

ο μεγάλο επενδυτικό πρότζεκτ των 120 εκατ. ευρώ στην Κασσιόπη της Κέρκυρας (Kassiopi Project), το οποίο δεν πραγματοποιείτο λόγω της αθάνατης γραφειοκρατία, προκάλεσε την αντίδραση των Ρότσιλντ σε ένα θέμα που έμεινε στα χαμηλά της επικαιρότητας, ενώ είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς αποκάλυψε πολλά.

Ο Νατ (Ναθάνιελ) Ρότσιλντ, κληρονόμος του τίτλου του βαρόνου στην σειρά διαδοχής της δυναστείας των παγκοσμιοποιητών, έγραψε ένα υβριστικό Tweet κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος παρέστη στα εγκαίνια.

Χαρακτήρισε «ανόητο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή ξεκόλλησε τις διαδικασίες για την επένδυση.

Απέναντι στην επένδυση στέκονται, πέραν του Ρότσιλντ, ο πρόεδρος του fund Permira στο σκέλος Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας, Γιοργκ Ροκενχάουζερ, αλλά και ο επενδυτής Ρομπ Λούκας από τη CVC Private Equity του Λονδίνου.

ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ;

Και οι δύο διαθέτουν ιδιοκτησίες που γειτνιάζουν με την περιοχή όπου θα κατασκευαστεί το πολυτελές συγκρότημα. Ο Ροκενχάουζερ είχε παραδεχθεί μάλιστα, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine», πως μαζί με άλλους συνέβαλλαν στην χρηματοδότηση δράσεων του συλλόγου των κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στο έργο. Με άλλα λόγια χρηματοδοτούσαν τις διαδηλώσεις…

Ρεπορτάζ έκανε λόγο εδώ και καιρό και για την ανάμειξη του «Βαρόνου Ρότσιλντ», του γνωστού 86χρονου Τζέικομπ Ρότσιλντ, χωρίς όμως να υπάρχουν στοιχεία. Τελικά έγινε αυτό που λέμε «θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει». Το Tweet του γιου του, Νατ Ρότσιλντ, απέδειξε την ανάμειξη της οικογένειας κατά της επένδυσης στην Κέρκυρα.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά ποιοι είναι οι Ρότσιλντ και με ποιους συνεργάστηκαν στην Ελλάδα:

ΡΟΤΣΛΙΝΤ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο λόρδος Τζέικομπ Ρότσιλντ είναι μία από τις… μυθικές μορφές της «σκοτεινής» οικογένειας των παγκοσμιοποιητών-τραπεζιτών και ιδιοκτήτης παγκοσμίου αναγνωρισιμότητας συλλογής έργων τέχνης.

Έχει συνδέσει το όνομά του με την Ελλάδα μέσα από σημαντικές δωρεές γύρω από τον πολιτισμό και την τέχνη. Η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, μάλιστα, έχει πραγματοποιήσει εκδήλωση προς τιμήν του.

Μέλη της οικογένειας Ρότσιλντ αγόρασαν πριν από λίγα χρόνια μεγάλα κομμάτια γης στο Μεγανήσι της Λευκάδας. Εμβληματική είναι και η κατοικία των Ρότσιλντ στην Κέρκυρα και κυρίως η θεαματική συλλογή έργων τέχνης στο Waddesdon Manor στην αγγλική εξοχή, καθώς και στο Spencer House στο Λονδίνο.

Το γενεαλογικό τους δέντρο ως τραπεζική δυναστεία ξεκινά από τον Γερμανoεβραίο Μάγερ Αμσελ Ρότσιλντ (1744-1812) και τη γυναίκα του Γκούτλε Σνάπερ (1753-1849) με τα πέντε βέλη στο οικόσημό της να παραπέμπουν στους πέντε γιους του ζευγαριού που διασκορπίστηκαν στην Ευρώπη (Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία) για να εδραιώσουν και να αναπτύξουν την οικογενειακή τραπεζιτική επιχείρηση, η οποία διαδραματίζει βαρύνοντα ρόλο στα οικονομικά του πλανήτη.

Πολλοί Ρότσιλντ ήταν υποστηρικτές του σιωνισμού, ενώ σήμερα άλλοι θέλουν να βρεθεί λύση» στο Παλαιστινιακό και να επέλθει παγκόσμια κυβέρνηση στον πλανήτη. Κατηγορούνται πως συμμετέχουν στον έλεγχο του παγκόσμιου πλούτου και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, με σκοπό την παράδοσή του σε ένα κέντρο διαχείρισης, και πως ενθαρρύνουν ή αποθαρρύνουν πολέμους μεταξύ κρατών.

Συνηθίζουν να συνεργάζονται με αριστερές ή αριστερόστροφες κυβερνήσεις, καθώς η Αριστερά συγκεντρώνει τον πλούτο και διευκολύνει τον έργο εύκολης εξαγοράς οικονομιών, σε αντίθεση με την ελεύθερη οικονομία, η οποία ενδυναμώνει την μεσαία τάξη και αυξάνει τον ανταγωνισμό.

ΝΑΤ ΡΟΤΣΙΛΝΤ

Ο Νατ Ρότσιλντ δηλώνει μόνιμος κάτοικος Ελβετίας.

Είναι:

Κληρονόμος της δυναστείας των παγκοσμιοποιητών με μυθική και καλά κρυμμένη περιουσία.
Μέλος της ελίτ και των κλειστών κλαμπ.
Άστατος χαρακτήρας με εξαρτήσεις.
Λάτρης της άνετης ζωής.
Άνθρωπος που μπορεί να μεθοδεύσει τα πάντα, όσο δύσκολα και αν φαντάζουν στη διαπραγματευτική σκακιέρα.
Προκειμένου να εμποδίσει την επένδυση στην Κέρκυρα προβάλλει περιβαλλοντικές… ανησυχίες, ενώ την ίδια ώρα είναι μεγαλομέτοχος του παγκόσμιου κολοσσού των εξορύξεων Glencore, ο οποίος κατηγορείται για περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην Αφρική. Επιπλέον είναι μέτοχος με μερίδιο που αποτιμάται περίπου στα 3 δισ. δολάρια σε τεράστια ανθρακωρυχεία στην Ινδονησία, ενώ έχει συμφέροντα ακόμα και στη μεγαλύτερη τουρκική ενεργειακή Genel Energy.