Μη ζητάτε. Όταν ζητάτε θα χάσετε πολλά τα οποία σας είναι ήδη διαθέσιμα. (OSHO)

Κάποιος ζητάει χρήματα, κάποιος ζητάει ψωμί, κάποιος ζητάει έγκριση. Όλοι είναι ζητιάνοι. Μη ζητάτε. Όταν ζητάτε θα χάσετε πολλά τα οποία σας είναι ήδη διαθέσιμα. Κοιτάξτε αντί να ζητάτε. Κοιτάξτε μέσα σας, και ο αυτοκράτορας των αυτοκρατόρων είναι εκεί. Αρχίστε να το απολαμβάνετε, αρχίστε να το ζείτε!

Συνέβη:
Ο διάσημος αθλητής του κολεγίου έχει μόλις επιστρέψει από τους Ολυμπιακούς. με το στήθος του γεμάτο μετάλλια όταν αρρώστησε. Στο νοσοκομείο ο γιατρός πήρε τη θερμοκρασία του, κούνησε το κεφάλι του με αμφιβολία, και είπε,
‘’Έχεις σαράντα πυρετό’’.
‘’Ναι;’’ Απάντησε αδύναμα ο αθλητής. Τότε, δείχνοντας ξαφνικά ενδιαφέρον, ρώτησε, ’’γιατρέ, ποιό είναι το παγκόσμιο ρεκόρ;”

Σταματήστε όλες αυτές τις ανοησίες! Έχετε ήδη εγκριθεί, διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να είστε εδώ. Ο Θεός σας έχει αποδεχθεί, σας έχει γεννήσει. Αν ο Βαν Γκογκ ζωγραφίζει, όποιον πίνακα κι αν δημιουργεί είναι ήδη εγκεκριμένος – διαφορετικά δεν θα τον είχε δημιουργήσει ποτέ. Αν ο Πικάσο ζωγραφίζει κάτι, ο πίνακας είναι εγκεκριμένος. Ο ζωγράφος έχει βάλει την καρδιά του μέσα σε αυτό. Απλά μπείτε πιο βαθιά μέσα στο είναι σας-ο Θεός έχει βάλει όλους τους θησαυρούς που χρειάζεστε εκεί. Σας έχει εγκρίνει, σας έχει αποδεχτεί. Χαίρεται που υπάρχετε!

Όμως εσείς δεν κοιτάζετε εκεί. Ζητάτε από τους άλλους σαν ζητιάνος. Δώσε μου την έγκριση σου! – και είναι και εκείνοι ζητιάνοι σαν εσάς. Ζητιάνοι που ικετεύουν ζητιάνους. Ακόμη κι αν σας εγκρίνουν λίγο, θα περιμένουν να εγκρίνετε κι εσείς εκείνους. Θα γίνει μια διαπραγμάτευση. Απλά σκεφτείτε το: Δεν έχουν να σας δώσουν τίποτε εφόσον ικετεύουν και οι ίδιοι, και τι μπορείτε να τους δώσετε εσείς όταν κι εσείς ο ίδιος ικετεύετε; Λίγη μόνο διαύγεια και το άτομο σταματά κάθε ικεσία. Και με αυτό, η φιλοδοξία χάνεται, ο εγωισμός χάνεται. Το άτομο αρχίζει να ζει.

Χορέψτε, όσο είστε ζωντανός. Αναπνεύστε με ευχαρίστηση όσο είστε ζωντανός. Τραγουδήστε όσο είστε ζωντανός. Αγαπήστε, διαλογιστείτε, όσο είστε ζωντανός. Και όταν θα αλλάξετε, όταν αλλάξετε τη συναίσθησή σας , την επικέντρωση της συναίσθησής σας, από έξω προς τα μέσα, θα νιώσετε τρομερά ευτυχισμένος και ευλογημένος. Η αίσθηση ότι υπάρχω είναι τέτοια ευλογία ώστε δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. “Υπάρχω!”- όλος ο χορός, όλο το τραγούδι, όλες οι ευλογιές, συμπεριλαμβάνονται σε αυτό. “Υπάρχω!|ο Θεός συμπεριλαμβάνεται σε αυτό.