«Μετανάστες» ανάβουν φωτιές στα δάση στην Μαλακάσα! Έλληνες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Μαλακάσα, οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όριά τους.

Την περασμένη Κυριακή, οι παράνομοι μετανάστες βγήκαν στην κεντρική πλατεία της Μαλακάσας και ξεκίνησαν να τσακώνονται με καδρόνια.

«Είναι το παιδί μου εκεί», ούρλιαξε μάνα, κάτοικος της περιοχής και μητέρα ενός 13χρονου.

Κεφάλια ανοίγουν, ενώ ακούγονται κραυγές! Αυτά συνέβησαν το απόγευμα. Το πρωΐ, έπρεπε να επέμβουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς οι μουσουλμάνοι άναψαν φωτιά στο δάσος για να ψήσουν, με κίνδυνο να εξαπλωθούν οι φλόγες.

Όπως αναφέρεται, οι φωτιές μέσα στο δάσος από τους παράνομους μετανάστες είναι συχνό φαινόμενο και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν καταγραφεί ζημιές. Μάλιστα, οι μουσουλμάνοι ξηλώνουν τα ξύλα από τα παγκάκια και τα χρησιμοποιούν ως προσάναμμα.

«Η κατάσταση στη Μαλακάσα και στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού είναι τραγική» γράφει στην τελευταία επιστολή του προς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Λίτσας. «Ιδιαίτερα μετά την ελεύθερη πρόσβαση των προς απέλαση μεταναστών, ήδη μετράμε τον πρώτο νεκρό!», συμπληρώνει.

Πρόκειται για έναν μουσουλμάνο από τη Σομαλία, ο οποίος παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ την περασμένη βδομάδα όταν ξαφνικά πετάχτηκε στο δρόμο με αποτέλεσμα να μην προλάβει ο οδηγός Ι.Χ να πατήσει φρένο. «Δυστυχώς αυτό συνέβη γιατί οι μετανάστες κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο δρόμο» εξηγεί ο κ. Λίτσας.

Το πιο σοβαρό της υπόθεσης είναι πως ο αντιδήμαρχος Μαλακάσας, γράφει στην επιστολή του ότι οι 500 κάτοικοι της περιοχής, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους καθώς η καθημερινότητα τους περιστοιχίζεται από ανασφάλεια. Ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα, πριν τα πράγματα γίνουν χειρότερα.