ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΦΛΕΣΣΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Οταν οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες, που δεν ευνοούν
τις συνήθεις περιστάσεις με τις οποίες φροντίζουμε να μην αναστοχαζόμαστε ούτε λεπτό, οι άνθρωποι τείνουν ν ` αντιδρούν με αυτό τον τρόπο :
*οι μισοί καταριούνται τα <<ακραία καιρικά φαινόμενα >> ως “μιάσματα” που οδηγούν στην κατάθλιψη και επειδή δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν, ανεβάζουν καταστροφικά πόστ με τους κεραυνούς κ τα μπουμπουνητά που θα πέσουν στα κεφάλια τους.

*οι περισσότεροι βολεύονται σπιτάκι τους, χουχούλιασμα,
ποτάκια, ενδιαφέρουσα παρέα και φροντίζουν να διαβεβαιώσουν το στερέωμα για την υπερτέλεια, ανέμελη ζωή τους.

*κάτι λίγοι σκέπτονται…πώς να περνούν άραγε οι πρόσφυγες κ οι κατατρεγμένοι της ζωής με τέτοιον καιρό, ανεβάζοντας πόστ με όλα τα δεινά που φέρει ο καπιταλισμός στην ανθρωπότητα.

Όμως υπάρχει κ μια άλλη ενδιαφέρουσα προσέγγιση, που αφορά όμως ελάχιστους
*είναι Κυριακή, έχει τέλειο κακό καιρό, υπάρχουν τέλεια βιβλία, τέλειες μουσικές, τέλειες ταινίες, τέλεια φωτιά στο τζάκι, και ακόμα πιο τέλειες Αγκαλιές.

Έτσι, αύριο τσαγκαροδευτέρα , θα μπορέσουν όλοι ν` αντιμετωπίσουν τα προσωπικά τους δεινά, όπως επίσης κ τα δεινά του άδικου ντουνιά, ανεξαρτήτως << καιρικών συνθηκών >> . Γιατί όπως και να το κάνουμε, η ανενοχική απόλαυση μετ` επιγνώσεως, είναι βασικότατο εφόδιο γι αυτό το περίπλοκο άθλημα που λέγεται βιωμένη ζωή.

Μ.Σ.