Ληστές και διαρρήκτες έπιασαν…δουλειά μετά την άρση του lockdown – Τι δείχνουν τα στοιχεία για την εγκληματικότητα

Η σταδιακή άρση του lockdown επέφερε και αύξηση της εγκληματικότητας. Συγκεκριμένα, το πρώτο τετράμηνο του 2021, συνολικά σε όλους τους δείκτες εγκληματικότητας παρατηρείται μια αύξηση που κυμαίνεται κατά μέσο όρο μεταξύ 10-15% .

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι ληστείες σε όλη τη χώρα παρουσιάζουν αύξηση 8-10%, οι κλοπές-διαρρήξεις 15-20%, οι κλοπές οχημάτων 10-12%.

Οι ληστρικές επιδρομές σε σπίτια καταγράφουν αύξηση 15-17%, ενώ οι απάτες μέσω διαδικτύου παρουσιάζουν αυξητικά ποσοστά 47%-57%, αλλά μειούμενα σε σύγκριση με αυτά που εμφανίζονταν την περίοδο του lockdown όταν έφτασαν έως και 70%.

Σε ποσοστό 5%-7% έχουν αυξηθεί οι ληστείες δρόμου στην Αττική, με την αφαίρεση κινητών τηλεφώνων και μικρών χρηματικών ποσών.

Αύξηση 3%-5% παρουσιάζουν οι ανθρωποκτονίες σε όλη την επικράτεια, ενώ στα ίδια ποσοστά κυμαίνονται οι αποπλανήσεις και οι βιασμοί.

Αυτό βέβαια που δεν μας λέει το ρεπορτάζ, είναι η συμμετοχή των αλλοδαπών σε όλα αυτα τα εγκλήματα, ειδικά τα βαριά, γιατί προφανώς τα ποσοστά είναι τόσο συντριπτικά που θα φέρουν σε δύσκολη θέση αρκετούς,,,