Κωστής Μαραβέγιας: «Πως ένα ποδήλατο μου έμαθε την πολλαπλή σκλήρυνση»

Ο γνωστός τραγουδιστής οδήγησε ένα ποδήλατο με πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας. Το συγκεκριμένο ποδήλατο δημιουργήθηκε από ασθενείς, νευρολόγους, φυσικοθεραπευτές και μηχανικούς. Μάλιστα, υπάρχει και ενημερωτική εκστρατεία από τη φαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδα, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας (ΕΛΛ.Α.ΝΑ), η οποία έχει τίτλο: «Ένα μοναδικό ποδήλατο αγώνων ζωής».

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Κωστή Μαραβέγια, οι τροποποιήσεις του ειδικού ποδηλάτου, καθώς και το βίντεο του διάσημου τραγουδιστή με τη βόλτα του ποδηλάτου:

«Υπήρξα πρεσβευτής και για άλλες εκστρατείες, π.χ. για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι άλλο πράγμα, όμως, να φαντάζεσαι πως θα είναι κάτι και άλλο να μπαίνεις στ’ αλήθεια, στα παπούτσια του άλλου», συνέχισε. «Η εμπειρία μου ήταν πρώτα σωματική. Απέκτησα συναίσθηση επί του πρακτέου. Δεν πίστευα την κούραση που ένοιωθα, το πόσο δύσκολο ήταν να διατηρήσω την ισορροπία μου. Όταν τελείωσε το γύρισμα ήμουν μουδιασμένος, εξαντλημένος, δεν ένοιωθα τα χέρια μου. Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ».

1. Έχουν αφαιρεθεί κομμάτια από το δίσκο, για να μην αλλάζουν εύκολα οι ταχύτητες
2. Η σέλα είναι σκληρή και προκαλεί «μούδιασμα» μετά από λίγο
3. Οι τροχοί δεν είναι ίσιοι, για να δυσκολεύουν την ισορροπία
4. Στο τιμόνι έχουν προστεθεί μεταλλικά σφαιρίδια που προεξέχουν. Έτσι οι λαβές είναι δυσλειτουργικές και δυσκολεύουν την οδήγηση.
5. Τα πετάλια είναι διαφορετικά το ένα από το άλλο. Κι αυτό γιατί πολλοί πάσχοντες από πολλαπλή σκλήρυνση έχουν διαφορετική αίσθηση στα πόδια τους.