ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΟΠΛΟ ΔΙΚΑΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ

Vera Sharav

ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗ ΓΡΙΒΑ

Ο κοροναϊός δίνει στους δικτάτορες και τους ολιγάρχες

την ευκαιρία να αποκτήσουν μεγαλύτερη εξουσία

Θα υποχωρήσουν και πάλι οι λαοί των δυτικών δημοκρατιών,

όπως είχαν υποχωρήσει στη ναζιστική μάστιγα;

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
ΕΝΑ ΣΟΥΠΕΡ POLITBURΟ: ΤΟ BILL & MELINDA FOUNDATION
ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΑΠΕΙΛΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΟΡΑΤΗ (ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ) ΑΠΕΙΛΗ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗ ΓΡΙΒΑ: ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ BILL GATES ΚΑΙ «ΔΩΡΑ» ΦΕΡΟΝΤΕΣ

Η κ. Vera Sharav είναι επιζώσα του Ολοκαυτώματος.

Μια από τις πλέον σεβαστές προσωπικότητες στο χώρο της κοινωνικής κριτικής και της υπεράσπισης των ατομικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών στις ΗΠΑ. Οι έρευνές της –και, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τα εγκλήματα του ιατρο-φαρμακοβιομηχανικού συμπλέγματος– συμβάλλουν στην κατανόηση του παρελθόντος και στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
«Καθώς η πανδημία του κοροναϊού οδηγεί τον κόσμο σε αδιέξοδο και οι αγχωμένοι πολίτες απαιτούν δράση, οι ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο αποκτούν εκτελεστικές και ουσιαστικά δικτατορικές εξουσίες με ελάχιστη αντίσταση.

Οι νέοι νόμοι που διευρύνουν την κρατική επιτήρηση, επιτρέπουν στις κυβερνήσεις να περιορίζουν επ ‘αόριστο τους ανθρώπους και να παραβιάζουν τις ελευθερίες της συναθροίσεως και της έκφρασης, θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τη ζωή των πολιτών, την πολιτική και τις οικονομίες των χωρών για τις επόμενες δεκαετίες ».

The New York Times , 31 Μαρτίου 2020

Η πανδημία του κοροναϊού προκάλεσε στο κοινό έκπληξη, και εξέθεσε με λεπτομέρειες την αποσύνδεση της πραγματικότητας από τις αρχικές ψευδείς διαβεβαιώσεις των στελεχών της δημόσιας υγείας που ισχυρίστηκαν ότι υπάρχουν κυβερνητικά προγράμματα για να μας προστατεύσουν σε περίπτωση εμφάνισης μιας επικίνδυνης μολυσματικής νόσου ή μιας βιοτρομοκρατικής επίθεσης.

Ο ιστότοπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) βεβαιώνει το κοινό ότι:

«Το Κέντρο Αξιολόγησης και Έρευνας Βιολογικών Προϊόντων (CBER), τμήμα του FDA, ήταν πολύ δραστήριο στην ανάπτυξη ιατρικών αντίμετρων και αντιμετώπισης της βιοτρομοκρατίας και των μολυσματικών ασθενειών . Το CBER εξακολουθεί να είναι πολύ δραστήριο στην υποστήριξη των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την ανάπτυξη ιατρικών αντιμέτρων και την καταπολέμηση της βιοτρομοκρατίας και των αναδυόμενων μολυσματικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της πανδημικής γρίπης».

Το 2019, τα CDC εξέδωσαν την ακόλουθη Δήλωση του τμήματος Μάρκετινγκ του Οργανισμού:

«Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) είναι ο οργανισμός στον οποίο οι Αμερικανοί εμπιστεύονται τη ζωή τους. Ως παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της δημόσιας υγείας, τα CDC είναι η πρωταρχική υπηρεσία για την προώθησης της υγείας, την πρόληψης και την προετοιμασίας του έθνους. Είτε προστατεύουμε τον αμερικανικό λαό από απειλές για τη δημόσια υγεία, είτε ερευνάμε αναδυόμενες ασθένειες, είτε εκπονούμε και εφαρμόζουμε προγράμματα δημόσιας υγείας με τους εγχώριους και διεθνείς εταίρους μας, βασιζόμαστε στα στελέχη μας για να κάνουμε πραγματική διαφορά στην υγεία και την ευημερία των ανθρώπων εδώ και σε όλο τον κόσμο».

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Πολλοί κυβερνητικοί οργανισμοί και πολυάνθρωπες γραφειοκρατίες φαινομενικά δημιουργήθηκαν για να προστατεύσουν το κοινό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται η Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων (CDC) και η Αρχή Προηγμένης Βιοϊατρικής Έρευνας και Ανάπτυξης (BARDA).

«Η υπηρεσία BARDA ιδρύθηκε [το 2006] για να βοηθήσει στη διασφάλιση του έθνους μας από χημικές, βιολογικές, ραδιολογικές και πυρηνικές (CBRN) απειλές, καθώς και από πανδημική γρίπη (PI) και αναδυόμενες λοιμώδεις νόσους (EID). Η BARDA υποστηρίζει τη μεταφορά των ιατρικών αντίμετρων, όπως εμβόλια, φάρμακα και διαγνωστικά μέσα που προκύπτουν από την έρευνα της BARDA στην FDA για έγκριση από την FDA και την ένταξή τους στο Εθνικό Στρατηγικό Απόθεμα».

Το 2019, το Εθνικό Στρατηγικό Απόθεμα μεταβιβάστηκε από τα CDC στη BARDA και ο προϋπολογισμός της BARDA αυξήθηκε κατά 722 εκατομμύρια δολάρια σε συνολικό ποσό 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα αποθέματα σε αναγκαία φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό είχαν εξαντληθεί κατά τη διάρκεια της ψευδούς επιδημίας γρίπης H1N1 το 2009. Έκτοτε, το Απόθεμα Έκτακτης Ανάγκης ποτέ δεν συμπληρώθηκε με τα αναγκαία μέσα, ιατρικού εξοπλισμού, φαρμάκων και μέσων ατομικής προστασίας (PPE) των γιατρών και των νοσοκόμων. Οι ζωές τόσο των ασθενών που χρειάζονται αναπνευστήρες όσο και των επαγγελματιών του ιατρικού κλάδου αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο θανάτου.

Η πανδημία τoυ κοροναϊού αποδεικνύει ότι όσοι ήταν εντεταλμένοι με την ευθύνη (και είχαν εφοδιαστεί με έναν διογκωμένο προϋπολογισμό) να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα ιατρικά εφόδια για επείγουσες καταστάσεις, δεν κατάφεραν να φέρουν σε πέρας την αποστολή που είχαν αναλάβει και άφησαν το κοινό χωρίς κάποια προστασία καλύτερη σε σύγκριση απ’ αυτή που παρείχαν όταν προέκυψε ο τυφώνας Κατρίνα, η 9/11 ή ο τυφώνας Sandy.

Επιπλέον, ενώ το κοινό παραπληροφορούνταν με ψευδείς διαβεβαιώσεις σχετικά με την «εθνική ετοιμότητα», πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι και παγκόσμιοι ολιγάρχες γνώριζαν την κατάσταση από τις δικές τους προσομοιώσεις πριν από την επιδημία του κοροναϊού .

Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2019, διεξήχθησαν μια σειρά από ασκήσεις προσομοίωσης των κυβερνήσεων των ΗΠΑ υπό την κωδική ονομασία “Crimson Contagion”. Το συμπέρασμα των συμμετεχόντων κυβερνητικών αξιωματούχων ήταν ότι ήμασταν εντελώς απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο γεγονός.

Οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν ότι σε περίπτωση πανδημίας θα ακολουθούσε πανδαιμόνιο και ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι καταστροφική. Όπως έχει τεκμηριωθεί, οι αρμόδιοι της δημόσιας υγείας που περιμένουν από εμάς να τους σεβαστούμε ως «εμπειρογνώμονες», δεν κατάφεραν να πάρουν κάποια βασικά μέτρα για την αποτροπή καταστροφικών ανθρωπογενών ατυχημάτων που μπορούν να αποφευχθούν και ποτέ δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους.

New York Times: A Cascade of Warnings Went Unheeded (3/19/2020), [Ένας καταρράκτης προειδοποιήσεων αγνοήθηκε]. Associated Press: Testing Blunders Cost Vital Month in US Virus Fight (3/29/2020). Εσφαλμένα τεστ δοκιμές κοστίζουν ένα μήνα ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση του ιού στις Ηνωμένες Πολιτείες.