Καταγγελία: Βίασαν φαντάρο στο στρατόπεδο κατ’ εντολή αξιωματικού

Καταγγελία για βιασμό φαντάρου σε στρατόπεδο με εντολή αξιωματικού – Τον κακοποίησαν σεξουαλικά αφού πρώτα τον νάρκωσαν

Νεαρός κατέθεσε μήνυση στη στρατιωτική δικαιοσύνη καταγγέλλοντας ότι με εντολή αξιωματικού έπεσε θύμα βιασμού σε στρατόπεδο όταν κατατάχτηκε.

Το περιστατικό έγινε πριν από 10 χρόνια και το θύμα μίλησε στην ΕΡΤ-3 για όσα υπέστη, διευκρινίζοντας ότι τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται δεν εκπροσωπούν τον στρατό, οι υπηρεσίες του οποίου τον βοήθησαν.

Ο 32χρονος κατήγγειλε στην ΕΡΤ: «Διατάχθηκε σεξουαλική κακοποίηση από λοχαγό, την οποία εκτέλεσε ένας στρατιώτης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο βιασμός έγινε πριν από περίπου 10 χρόνια. Κατά την καταγγελία, ο αξιωματικός ήθελε να εκδικηθεί τον στρατιώτη επειδή είχαν λογοφέρει και διέταξε στρατιώτες να τον κακοποιήσουν σεξουαλικά, αφού τον είχαν πρώτα ναρκώσει στο ιατρείο της μονάδας.

Οι τρεις μάρτυρες

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο 32χρονος κατέθεσε μήνυση εις βάρος συγκεκριμένων προσώπων που ενεπλάκησαν στον βιασμό του και επικαλείται συγκεκριμένες μαρτυρίες: Τον υπεύθυνο του ιατρείου και δύο γυναίκες επαγγελματίες οπλίτες που ήταν μάρτυρες, όταν ο αξιωματικός παραδέχθηκε την ηθική αυτουργία της πράξης.

Πηγές του Στρατού δήλωσαν: «Η Στρατιωτική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν μπορεί να υπάρξει θέση για μια υπόθεση που διερευνάται δικαστικά».

Ο λόγος που ο 32χρονος πλέον άνδρας προσέφυγε στην δικαιοσύνη μετά την παρέλευση μιας δεκαετίας, ήταν οι πρόσφατες αποκαλύψεις καλλιτεχνών και αθλητριών για ανάλογες υποθέσεις.